KPN brengt the wireless factory naar het High Tech Software Cluster

0

KPN is lid geworden van het High Tech Software Cluster (HTSC) en erkent daarmee het groeiende belang van sterk geïntegreerde hardware, software en netwerksystemen om industriële apparatuur te verbinden en te combineren tot een nieuwe generatie van cyber-fysieke systemen in draadloze fabrieken: the wireless factory. Het cluster, bestaande uit een dertigtal software ontwikkelende bedrijven is gevestigd in het Software Competence Center (SCC) op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Het SCC biedt dé plek voor bedrijven in de maakindustrie om inzicht te krijgen in de veranderende rol van software, te experimenteren en aan de slag te gaan met innovaties die je toekomst zeker stellen.

(van links naar rechts): Paul Cobben (Sector Developer KPN), Jacob Groote (EVP 5G KPN), Wim Renders (Manager High Tech Software Cluster) en Robert Howe (CEO Verum en stuurgroeplid HTSC).

Paul Cobben, sector developer over toetreding KPN tot HTSC: “5G Wireless factories drijven de factories of the future.  KPN is verheugt dat we binnen het HTSC hiermee aan de slag gaan door het slim combineren van innovatieve hardware, netwerken en software”.

Het High Tech Software Cluster is sterk vertegenwoordigd in het Smart Industry ecosysteem (maakindustrie), een focussector voor KPN. KPN ziet aansluiting bij het cluster, dat tevens de officiële status van Smart Industry fieldlab heeft, rondom het implementeren van een wireless factory gebaseerd op 4G/5G technologie. Hierbij is de samenwerking tussen hardware, netwerken en software key voor succes om relevante Smart Industry toepassingen te ontwikkelen voor de industrie.

Jacob Groote

Jacob Groote, EVP 5G:  “Onze maakindustrie is de motor van de Nederlandse economie, we zijn trots dat we in Eindhoven binnen het HTSC op de Brainport Industries Campus de meerwaarde van 5G in fabrieksomgevingen gaan aantonen”.

Wat betreft toepassingen kun je denken aan concepten voor lokalisatie, virtualisatie, digital twin, grootschalige inzet van draadloze sensoren en relevante algoritmes voor slim en voorspellend onderhoud en aanverwante procesoptimalisaties in de productieomgeving.  

Hightech Software Cluster

De innovaties zijn gericht op de volgende Smart Industry thema’s:

·         robottechnieken (fieldlab Flexible Manufacturing);

·         informatie-uitwisseling (fieldlab The Smart Connected Supplier Network);

·         multi-materiaal 3D printen (fieldlab Multi Materiaal 3D);

·         industrieel metaalprinten (AddFab – 3D metal printing);

·         software (fieldlab High Tech Software Competence Center);

·         opleidingen (FutureTec);

·         logistiek (fieldlab Advanced Manufacturing Logistics).

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics