Koning Willem-Alexander opent Brainport Industries Campus in Eindhoven

0

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 3 oktober 2019 Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven
De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000m2. Hier wordt the next generation van de high tech maakindustrie opgeleid in een “state of art’ werk- en leeromgeving. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainport regio. De campus zal in totaal 5 fabrieken omvatten.

Ferdinand Gremmen, eigenaar namens BIC CV en directeur van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels), is verheugd dat Koning Willem-Alexander de campus officieel komt openen. “Sinds 2014 staat SDK Vastgoed samen met de Gemeente Eindhoven, Provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Coörperatie Brainport Industries (BI), aan de bakermat van Brainport Industries Campus. Een lang gekoesterde droom van de high tech maakindustrie om haar wereldpositie te blijven versterken en uit te bouwen. Inmiddels werken dagelijks ruim 2.000 medewerkers/studenten op BIC. De sfeer van de expertise die hier wordt gedeeld, is voelbaar zodra je de eerste Fabriek van de Toekomst binnenloopt.”

Erik Veurink, Campus directeur van BIC en dagelijks operationeel betrokken: “Het is geweldig om te zien hoe de bedrijven en instellingen elkaar opzoeken om tot nieuwe innovaties te komen. De Campus groeit, ontwikkelt en versterkt zich iedere dag.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics