KMWE breidt activiteiten uit met overname ATM Oirschot B.V. en ATM Mould Cleaning B.V.

0

KMWE Group B.V. (KMWE) heeft  100% van de aandelen van Birdie Beheer B.V. (ATM) overgenomen waar de bedrijven ATM Oirschot B.V. en ATM Mould Cleaning B.V. deel van uitmaken. Beide partijen hebben op vrijdag 14 juni overeenstemming bereikt. ATM was na de verhuizing en de flinke groei van de afgelopen periode op zoek naar een partij, die de verdere toekomstige ontwikkeling mee vorm kan geven. De overname past uitstekend in de strategie van KMWE om verder te groeien en diverse expertises in huis te halen. KMWE neemt alle activiteiten en medewerkers van ATM over. ATM zal als zelfstandige activiteit onder haar eigen naam blijven opereren.

KMWE biedt totaaloplossingen in de engineering en assemblage van hoogwaardige modules en machinesystemen en de productie van complexe componenten. Met de overname van ATM breidt KMWE haar activiteiten verder uit in Nederland. ATM is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelingen en het reinigen van onderdelen en het cleanroom verpakken daarvan. Beide ondernemingen zijn complementair en versterken hiermee hun positie in de markt. 

Overname bundelt krachten en biedt groeikansen

“De overname van ATM past volledig bij onze groeiambities en verstevigt onze basis door de verbreding van onze kennis en expertise. Wij hebben een sterk gerichte strategie op innovatie en techniek. Door het uitbreiden van onze diensten kunnen we onze klanten nog beter bedienen”, aldus Edward Voncken, CEO KMWE. “Wij zien de toekomst en de continuering van onze samenwerking met de nieuwe collega’s van ATM en hun klanten met vertrouwen tegemoet.”

“In 2016 is ATM verhuisd naar een nieuw pand, waarbij we al onze productieprocessen volgens de meest moderne technieken hebben kunnen inrichten”, zo vertelt Peter Vogels, directeur/eigenaar van ATM. “Mede daardoor hebben we een forse groei kunnen realiseren. Om dat traject succesvol voort te kunnen zetten is het noodzakelijk aan te sluiten bij een grotere partij. Met KMWE hebben we een partner die goed aansluit bij onze bedrijfscultuur, waardoor op veel vlakken synergie bereikt kan worden. Tegelijkertijd kunnen we als ATM onze zelfstandigheid behouden zodat onze klanten en onze medewerkers enkel positieve gevolgen zullen ervaren van deze overname.”

Over KMWE

KMWE biedt totaaloplossingen in de engineering en assemblage van hoogwaardige modules en machinesystemen en de productie van complexe componenten. KMWE is actief op de markt voor halfgeleiders, aerospace, medische-, analytische-, en industriële toepassingen, waaronder 3D printsystemen. Sinds de oprichting in 1955 is KMWE uitgegroeid tot een internationale speler met vestigingen in Eindhoven, Maleisië, en India. We hebben inmiddels ruim 600 gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers en realiseren een jaarlijkse omzet van €120 miljoen.

KMWE is gevestigd op de Brainport Industries Campus (BIC) waar de meest innovatieve en succesvolle bedrijven en instellingen in de Brainport regio hun krachten bundelen om een ??enkele krachtige entiteit te worden- een toonaangevend, hightech productie hub. Als onderdeel van BIC wil KMWE sneller en effectiever kunnen reageren op klantbehoeften en partnerverzoeken.

 Over ATM

ATM (opgericht in 1986) is gespecialiseerd in hoogwaardige oppervlaktebehandelingen van aluminium, rvs en titanium. Daarnaast beschikt ATM over een jarenlange ervaring in high-precision cleaning van diverse materialen. Onze klanten zijn producenten van hoogwaardige machine-onderdelen en samenstellingen in diverse markten, waarbij de nadruk ligt op de halfgeleidermarkt. ATM is gevestigd aan De Scheper 406 in Oirschot, waar 65 toegewijde medewerkers in 2018 een omzet realiseerden van € 5 miljoen

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics