Kapitaalinjectie voor Airborne om in te spelen op snel groeiende vraag

0

Producent van composietonderdelen Airborne International krijgt een kapitaalinjectie van € 12 mln om zijn productieprocessen te robotiseren, zo valt vandaag in het FD te lezen. Daarmee hoopt het in Den Haag gevestigde bedrijf (130 werknemers) in te spelen op de snel groeiende vraag vanuit de lucht- en ruimtevaart en de scheepvaart. Composieten zijn met hoogwaardige vezels versterkte kunststoffen. Het bedrijf, dat nu de onderdelen vooral handmatig maakt, zegt één van de vier wereldtopspelers te zijn in deze markten.
De kapitaalinjectie komt van verschillende kanten. Meerderheidsaandeelhouder HPE Growth Capital, legt €6 mln op tafel, de Canadese private-equitypartij Pangaea Ventures fourneert €4 mln. In Pangaea participeren grote chemieconcerns zoals Basf, Evonik, Sabic en Solvay.
Woensdag tekenen twee regionale ontwikkelingsmaatschappijen, de Brabantse BOM en de Zuid-Hollandse InnovationQuarter, samen nog eens voor ‘enkele miljoenen’, bevestigt investeringsmanager Jurgen van Eck van de BOM vandaag in het FD.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics