Kamp en Dijkhoff openen op 16 mei de internationale cybersecurity conferentie ‘We are all connected’

0

Het is één van de grootste internationale cybersecurity conferenties: de One Conference op 16 en 17 mei 2017 in het World Forum Den Haag. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en het Ministerie van Economische Zaken organiseren deze editie met het thema ‘We are all connected’. De One Conference 2017 wordt geopend door minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijkhoff (V&J) en vindt plaats op dinsdag 16 mei tussen 09.15 – 09.30 uur.

Tijdens verschillende sessies zullen circa zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid ingaan op actuele en verschillende onderwerpen zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de aankomende Europese cybersecuritystrategie, cybersecurity in de zorgsector (medical devices), de ethische aspecten van cyber security, cybercrime, Internet of Things (IoT) en (nieuwe) technische kwetsbaarheden.

Verder wordt door het Potomac Institute for Policy Studies de ‘Cyber Readiness Index Netherlands’ gepresenteerd. Het instituut heeft een methode ontwikkeld om te meten of en in hoeverre een land voorbereid is op cyberrisico’s.

Gedurende de twee dagen spreken experts als Mikko Hypponen (F-Secure), Ciaran Martin (NCSC-UK), Herna Verhagen (PostNL), Michael Waksman (Jetico), Reuben Paul (CyberShaolin), Rob Bertholee (AIVD), Daniel Castro (ITIF), Marcel Veening (Divitel & Secure Software Alliance), Saket Modi (Lucideus Tech) en Joshua Corman (I am the Cavalry & Atlantic Council).

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics