Intel kondigt plannen aan voor een investering van meer dan $ 20 miljard voor twee nieuwe chipfabrieken in Ohio.

0

Intel heeft plannen aangekondigd voor een initiële investering van meer dan $ 20 miljard in de bouw van twee nieuwe toonaangevende chipfabrieken in Licking County, Ohio. De investering zal helpen de productie te stimuleren om te voldoen aan de stijgende vraag naar geavanceerde halfgeleiders, een nieuwe generatie innovatieve producten van Intel aan te drijven en te voldoen aan de behoeften van foundryklanten als onderdeel van Intel’s IDM 2.0-strategie.

Als de grootste investering in de particuliere sector in de geschiedenis van Ohio, zal de eerste fase van het project naar verwachting 3.000 Intel-banen, 7.000 bouwbanen creëren in de loop van de bouw en tienduizenden extra lokale langetermijnbanen ondersteunen in een breed ecosysteem van leveranciers en partners.

Om de ontwikkeling van de nieuwe site te ondersteunen, beloofde Intel een extra $ 100 miljoen voor partnerschappen met onderwijsinstellingen om een pijplijn van talent op te bouwen en onderzoeksprogramma’s in de regio te ondersteunen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.