InnoSyn BV opgericht als onafhankelijk onderzoeksbedrijf op Brightlands Chemelot Campus

0

Daniel Mink, CEO van InnoSyn BV

Het DSM Innovative Synthesis Research Center, dat onderdeel was van DSM Chemical Technology R&D BV, is sinds 1 mei een onafhankelijk bedrijf, genaamd InnoSyn BV en vestigt zich op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

DSM is getranformeerd naar een bedrijf met een meer robuuste en toegespitste portfolio. Als gevolg daarvan is de rol van het Research Center Innovative Synthesis binnen DSM veranderd. InnoSyn BV wil voor zijn klanten een innovatieve partner zijn, die gebruik maakt van geavanceerde R&D-technologie voor nieuwe en bestaande chemische processen. Daarvoor levert InnoSyn BV hoogwaardige R&D-diensten op het gebied van chemische processen, van lab- en proefschaal tot invoering in de installaties van de klant.

Daniel Mink, CEO van InnoSyn BV, zegt: “We zijn erg blij met de spin-out en de transformatie van R&D-afdeling in een groot bedrijf naar een onafhankelijke R&D-dienstverlener op het gebied van chemie. Chemie en katalyse zitten in het DNA van het nieuwe bedrijf. Onze slagzin ‘Tomorrow’s Chemistry. Today’ geeft aan waar onze passie, sterkte en toegevoegde waarde liggen. InnoSyn werkt al voor vele grote bedrijven en tal van kleine bedrijven. DSM blijft een vaste klant voor chemieprojecten. De partijen waarmee wij samenwerken zijn positief over de spin-out en zien onze verdere ontwikkeling met vertrouwen tegemoet. InnoSyn en onze pilot plant blijven gevestigd op Brightlands Chemelot Campus, waar we ons uitstekend thuis voelen.”

Bert Kip, CEO van Brightlands Chemelot Campus, merkt op: “De unieke bekwaamheden van InnoSyn sluiten volledig aan bij de ambities van Brightland Chemelot Campus. De spin-out biedt nieuwe mogelijkheden voor de campus en voor de medewerkers, de expertise en het netwerk van InnoSyn. Wij zijn trots dat InnoSyn aan deze ontwikkeling bijdragen door een aandeel in het nieuwe bedrijf te nemen.”

Twan Beurskens, gedeputeerde Economie & Kennisinfrastructuur voor de Provincie Limburg, voegt daaraan toe: “Wij zijn blij dat dat InnoSyn doorgaat met het ontwikkelen van het bedrijf op de campus en op deze manier bijdraagt aan de economische ontwikkeling van onze provincie.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics