Hogere winst Van Leeuwen Buizen Groep

0

Hogere winst Van Leeuwen Buizen Groep

  • Stijging van omzet, bedrijfsresultaat en nettowinst
  • Sterkere marktpositie in zowel industrie- als energiesegment
  • Verdere investeringen in innovatieve distributieconcepten en digitalisering

De Van Leeuwen Buizen Groep realiseerde in 2018 een verdere verbetering van het resultaat ten opzichte van voorgaande jaren. Marktomstandigheden en economische activiteit waren in de meeste business-segmenten gunstig. Het netwerk is uitgebreid met een acquisitie in Duitsland. Van Leeuwen investeerde in distributie- en servicefaciliteiten en innovatieve oplossingen voor de klant.

De omzet van de internationale handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen bedroeg € 630 miljoen, een stijging van 3% ten opzichte van 2017 (€ 613 miljoen). Bedrijfsresultaat en nettowinst stegen en kwamen respectievelijk uit op € 13,5 miljoen (2017: € 12,4 miljoen) en € 9,7 miljoen (2017: € 6,3 miljoen). De solvabiliteit blijft sterk met 44%.

In zowel de Europese industriemarkt als de wereldwijde energiemarkt ontwikkelde de vraag zich goed in 2018. In alle industrie-marktsegmenten behaalde Van Leeuwen betere resultaten dan in 2017. Ook de ontwikkelingen in de energiemarkt waren goed. In belangrijke markten zoals Azië en Noord-Amerika was er significant herstel en behaalde Van Leeuwen goede resultaten. Met name in het pijpleidingsegment groeit de omzet van Van Leeuwen.

Op 1 mei 2018 nam Van Leeuwen de activiteiten van Ferrostaal Piping Supply over, een Duits-Nederlandse buizenhandelaar. Hiermee heeft Van Leeuwen een betere toegang tot de Duitse en Centraal-Europese markt voor onder andere de chemie, petrochemie en machinebouw. Onder het wereldwijde contract met ExxonMobil leverde Van Leeuwen in Europa, Noord-Amerika en Azië materialen voor MRO en projecten.

Van Leeuwen investeert in de uitbreiding van het internationale netwerk van voorraadlocaties, modernisering van het machinepark en in digitalisering. In Sydney, Australië is met de bouw gestart van een extra magazijn van 2.000 m2. In Vyškov, Tsjechië komt een nieuwe hal van 4.000 m² met een state-of-the-art opslagsysteem. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar data-uitwisseling met klanten en leveranciers wordt in 2019 de verdere implementatie van Electronic Data Interchange (EDI) versneld.


Peter Rietberg. foto Van Leeuwen Buizen

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “Van Leeuwen heeft in 2018 een solide resultaat neergezet. Als toonaangevende specialist blijven we investeren in innovatie en het versterken van de verbinding met onze klanten. Ons merk Van Leeuwen, dat al 95 jaar staat voor een betrouwbare en vakkundige distributiepartner, is hierbij van grote waarde.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics