Hi Delta-event Waterstof opschalen in Zuid-Holland: Wat is er nodig? – 24 januari 2023 – 15:00 | 17:00

0

Op het ZIE HiDelta 2022, ging één van de breakout-sessies over waterstof kansen voor de maakindustrie. Een van de onderwerpen die daarin besproken werd, was het opzetten van een waterstof versnellingshuis voor de MKB-maakindustrie, het Hydrogen Competence Centre (HCC). Veel van de aanwezigen gaven aan dat ze op de hoogte gehouden wilden worden over ontwikkelingen op dit vlak. Daarom organiseert Hi Delta een bijeenkomst op 24 januari van 15:00-17:00 in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

De sessie zal met een aantal sprekers ingaan op de volgende onderwerpen:

  1. Onderwijs en Skills voor waterstof door Hogeschool Rotterdam
  2. Een bedrijf dat actief is in de waterstof (meer info volgt)
  3. Het Hydrogen Competence Centre en wat het wil betekenen voor het MKB
    blank

    Link magazine editie december 2022 | jaargang 24 thema: B2B-marketing: veel meer dan goede klantrelatie opbouwen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Waar staat het HCC nu?

De afgelopen maanden heeft &flux in opdracht van Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Rotterdam en InnovationQuarter een verkenning gedaan naar waar dit HCC aan moet voldoen. Deze informatie is opgehaald door vele gesprekken met het MKB (o.a. op ZIE HiDelta), overheden, onderwijsinstellingen en brancheorganisaties die bezig zijn met waterstof. Uit deze informatie is een eerste werkprogramma opgezet.

De komende maand wordt dit programma verder uitgewerkt met meer details en wordt aangevuld door nog een ronde gesprekken met relevante partijen. De volgende uitgewerkte versie van het werkprogramma willen we graag tijdens de bijeenkomst op 24 januari bij jullie toetsen.

Voor vragen of opmerkingen over het HCC kun je mailen naar Mark Zuyderwijk (mark@nflux.nl).

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics