Hendrik Veder Group vereenvoudigt het testen met het nieuwe plug & play-concept.

0

Allseas Pioneering Spirit. Foto Allseas

Hendrik Veder Group maakt bekend dat zij haar full-service oplossing heeft gebruikt om een kraan met een hijscapaciteit van 5.000 ton aan boord van de Allseas Pioneering Spirit te testen. De kraan heeft de test met succes doorstaan en heeft met 10 procent overbelasting (5.500 ton) gehesen. Het 475 jaar oude bedrijf levert nu aan zijn klanten een full-service, plug & play testconcept. De tuigage en de pontons zijn op maat gemaakt voor testdoeleinden en herbruikbaar, waardoor het testen kosteneffectief en duurzaam is.

Full-service testen van Hendrik Veder Group
Hendrik Veder Group heeft zich gepositioneerd als allround dienstverlener op het gebied van hijsmaterieelbeheer. Pieter Modderman, General Solutions Manager van het bedrijf, zegt: ‘Wij helpen bedrijven meer uit hun hijswerktuigen te halen door het beheren, onderhouden, testen en certificeren van hun bestaande voorraad. Dat is duurzamer en kostenefficiënter.

Het bedrijf biedt ook adviesdiensten aan op het gebied van slimme, effectieve en kosteneffectieve testprogramma’s voor kranen. Deze programma’s zijn volledig in overeenstemming met alle voorschriften van het classificatiebureau. De rigging en pontons zijn allemaal op maat gemaakt voor testdoeleinden en zijn herbruikbaar voor nieuwe testprojecten. Dit concept is met succes getest met ladingen variërend van een halve ton tot 5.500 ton’, aldus Modderman.

Vooraf ontworpen hijsplannen
De dienst werkt als volgt: Hendrik Veder Group ontwerpt vooraf rigging– en ballastplannen en legt deze ter goedkeuring voor aan de opdrachtgever, het classificatiebureau en de verzekeraars. Het testponton wordt volledig ingericht voordat de daadwerkelijke beproeving begint. Ook op dit gebied maakt Hendrik Veder Group het haar klanten gemakkelijker, aldus Modderman. Dankzij onze langdurige samenwerking met HEBO kunnen we gebruik maken van speciaal ontworpen testpontons om ervoor te zorgen dat elk onderdeel volledig op elkaar is afgestemd. Wij bieden onze klanten een kant-en-klare testopstelling aan, zodat zij zich kunnen richten op hun core business, zonder tijd te hoeven besteden aan het monteren en demonteren van de testponton en de rigging.

Een ervaren team van experts van Hendrik Veder Group houdt toezicht op de testen. Onder hun projectmanagement verloopt het testproces efficiënt, snel en zo veilig mogelijk. Ook zorgen zij voor een goede afstemming tussen alle betrokkenen. Het team van ervaren heavy-lift riggers is gewend te werken met deze rigging format, wat bijdraagt aan een grotere veiligheid. Indien nodig past het ballastteam de plannen aan de omstandigheden ter plaatse aan. Dit team zorgt ook voor de juiste ballastcondities voor het ponton.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics