Semiconductor sales in januari zijn 22,7 procent hoger in vergelijking met januari vorig jaar

0

De Semiconductor Industry Association (SIA), die de Amerikaanse leiders vertegenwoordigt op het gebied van productie, ontwerp en onderzoek van halfgeleiders, heeft vandaag bekendgemaakt dat de wereldwijde verkoop van halfgeleiders voor de maand januari 2018 $ 37,6 miljard bedroeg, een stijging van 22,7 procent vergeleken met het totaal voor januari 2017 van $ 30,6 miljard. De wereldwijde omzet in januari was 1,0 procent lager dan het totaal in december 2017 van $ 38,0 miljard, wat de normale seizoensmarkttrends weerspiegelt. Alle maandelijkse verkoopcijfers worden samengesteld door de organisatie World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) en vertegenwoordigen een voortschrijdend driemaandsgemiddelde.

John Neuffer, president en CEO, Semiconductor Industry Association

“Na zijn hoogste jaarlijkse omzet ooit in 2017 te hebben bereikt, is de wereldwijde halfgeleiderindustrie van start gegaan met een sterke en veelbelovende start in 2018, met de hoogste verkopen ooit in januari en 18 opeenvolgende maanden van jaar-op-jaar omzetstijgingen”, aldus John Neuffer, president en CEO, Semiconductor Industry Association. “Alle grote regionale markten kenden een groei met dubbele cijfers in vergelijking met vorig jaar, waarbij de Amerika’s de leiding hadden met een jaarlijkse groei van meer dan 40 procent. Met jaar-op-jaar omzet ook in alle belangrijke categorieën van halfgeleiderproducten, is de mondiale markt goed gepositioneerd voor een sterke start tot 2018. ”

Jaar-tot-jaar omzet steeg aanzienlijk in alle regio’s: Noord- en Zuid-Amerika (40,6 procent), Europa (19,9 procent), Azië-Pacific / All Overig (18,6 procent), China, (18,3 procent) en Japan (15,1 procent). Maandelijkse verkopen stegen licht in Europa (0,9 procent), vlak gehouden in China, maar daalden enigszins in Azië / Pacific / All Overig (-0,6 procent), Japan (-1,0 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (-3,6 procent) .

visit http://www.semiconductors.org/industry_statistics/wsts_subscription_package/. For detailed data on the global and U.S. semiconductor industry and market, consider purchasing the 2017 SIA Databook: https://www.semiconductors.org/forms/sia_databook/.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics