H2 Equity Partners verkoopt Poultry Machinery Joosten aan Marel.

0

H2 Equity Partners is verheugd aan te kondigen dat het Poultry Machinery Joosten (“PMJ”), een wereldwijd toonaangevende producent van geavanceerde eendenverwerkingsapparatuur, heeft verkocht aan Marel, een toonaangevend bedrijf in de productie van voedselverwerkingsapparatuur, waaronder pluimvee, vlees en vis.

Met een full-line aanbod aan de wereldwijde eendenmarkt zal Marel in een sterkere positie verkeren om zijn klantenbestand in het eendensegment uit te breiden, zijn wereldwijde verkoop- en servicenetwerk te benutten en uit te breiden naar nieuwe markten. Samen zullen de twee bedrijven voorop lopen bij het moderniseren van de eendenmarkt in samenwerking met haar klanten.

Roger Claessens, Executive Vice President of Poultry bij Marel: “We zijn verheugd de overname van PMJ aan te kondigen; het is een logische stap voor Marel om zijn derde pijler binnen de pluimveeverwerking uit te breiden naast slachtkuikens en kalkoen. Technische expertise en een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van continue productinnovatie zijn bepalende kenmerken van zowel PMJ als Marel. De hoge kwaliteit van de oplossingen van PMJ weerspiegelt de 23 jaar toewijding van het bedrijf aan eendenverwerking. Met onze gezamenlijke inspanningen en voortdurende focus op innovatie zullen we in een sterkere positie verkeren om de eendenindustrie te transformeren in samenwerking met onze klanten”

Bas van der Veldt, CEO van PMJ: “We zijn trots op PMJ en op wat we samen met al onze trouwe medewerkers en klanten wereldwijd hebben bereikt. Onze expertise in duck processing technologie, onze innovatieve oplossingen en onze ervaren medewerkers, gecombineerd met de brede verwerkingskennis en wereldwijde dekking van Marel, zullen de volgende stap voorwaarts zijn in het nog beter bedienen van ons klantenbestand.”

Gert Jan van der Hoeven, Managing Partner bij H2 Equity Partners: “PMJ is succesvol geweest in het ontwikkelen van state-of-the-art eendenverwerkingsapparatuur. Met Marel als nieuwe eigenaar zal PMJ alle regio’s kunnen bestrijken.”

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

PMJ en H2 werden geadviseerd door Emendo Capital (M&A) en Lexence (juridisch).

Poultry Machinery Joosten B.V. heeft 40 medewerkers en is gevestigd in Opmeer. PMJ loopt voorop in oplossingen en diensten voor de verwerking van eenden en ganzen. Het bedrijf werd in 1998 opgericht als familiebedrijf en is uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van watervogelsverwerkingsoplossingen. Het assortiment van PMJ bevat oplossingen voor een breed scala aan productiegroottes.

H2 Equity Partners, opgericht in 1991, is een onafhankelijke beleggingsonderneming. H2 richt zich op middelgrote bedrijven die uniek gepositioneerd zijn en een aanzienlijk groeipotentieel bieden. H2 biedt deze bedrijven een combinatie van kapitaal en actieve managementondersteuning om onbenut potentieel te realiseren. H2 heeft een robuuste, multisectorige staat van dienst in het bouwen van sterkere bedrijven, met een duurzaam concurrentievoordeel en winstgevende groei. De investering van het Amsterdamse team van H2 wordt gefinancierd via het meest recente fonds, dat in juni 2019 van start is gegaan.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics