Fotonica-bedrijf Lionix in Zuid-Koreaanse handen

0

Magic Micro, een in Kosdaq genoteerd Zuid-Koreaans elektronisch componentbedrijf, heeft een meerderheidsbelang verworven van 75% in LioniX International. Deze acquisitie tussen twee complementaire bedrijven versterkt de positie van beide en laat duidelijk zien dat het op Photonic Integrated Circuit (PIC) gebaseerde ecosysteem snel volwassen wordt, aldus een bericht van Lionix. De toegang tot de technologieportfolio van Magic Micro (oorspronkelijk een LED-leadframe en -pakketten bedrijf) stelt LioniX International in staat verdere elektronische integratie en verpakking aan te bieden modules. Via Magic Micro heeft LioniX International ook toegang tot 6 en 8 inch grote volume cleanroom faciliteiten die een naadloze overgang mogelijk maken van de 4 inch-productiefaciliteiten in Nederland naar hoog volume PIC-productie in Korea, zo lichten de tweede bedrijven de overname toe.

Hans van den Vlekkert, CEO van LioniX International

Voorts stellen ze dat Magic Micro de toegang tot klanten in Zuid-Korea verruimt. Voor Magic Micro verbreedt de overname van LioniX International de reikwijdte van hun aanbod aan het PIC-domein en stelt hen in staat om op PIC gebaseerde modules te integreren in hun klant specifieke componenten. ‘Met Magic Micro heeft LioniX International een partner die zich tot doel heeft gesteld LioniX International bij te staan in het realiseren van haar ambitie om een ??leidende rol te blijven spelen rol op het belangrijke gebied van fotonica.’ De focus van LioniX International blijft op PIC ingeschakeld modules gebaseerd op hun gepatenteerde waveguide-technologie (TriPleX ™), naast hun andere kern competenties microfluidics, optofluidics en MEMS. Door de verticale integratie van LioniX International kan Magic Micro toepassingscomponenten ontwikkelen gebaseerd op vooraf gedefinieerde op PIC gebaseerde modules, aldus het persbericht. ‘Door de overname van LioniX International kan Magic Micro onze mogelijkheden uitbreiden om onze ondersteuning te bieden klanten met het snelgroeiende veld van Photonic Integrated Circuits Technology ‘, aldus William Jang, CEO van Magic Micro.

‘De overname door Magic Micro zal ons in staat stellen onze waardepropositie aan onze klanten te vergroten, vooral onze capaciteit voor grootschalige productie ‘, aldus Hans van den Vlekkert, CEO van LioniX International, die daarmee ook doelt op de activiteiten binnen de nieuwe onderneming Phix. Afgelopen najaar maakte Lionix bekend te starten met het ontwikkelen en bouwen van een foundry voor het packagen en assembleren van alle typen fotonische chips (pics, photonic integrated circuits). Onder de noemer van  Phix moet die activiteit uitgroeien tot een business met een omzet van meer dan 1 miljard euro in 2025. Phix komt voor de helft in handen van Magic.

Het eveneens Koreaanse YMK Photonics behoudt het minderheidsaandeel dat het reeds in Lionix International had.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics