ForFarmers opent gespecialiseerde fabriek voor VLOG-voeders eerder dan gepland

0

ForFarmers heeft deze week in Deventer, 2 maanden eerder dan gepland, een gespecialiseerde fabriek met een capaciteit van 250k ton in gebruik genomen voor de productie van VLOG-gecertificeerde voeders, zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen (non-GGO1).

In januari van dit jaar kondigde ForFarmers aan de in 2015 gesloten voerfabriek in Deventer te heropenen en specifiek in te richten voor de productie van non-GGO en VLOG-gecertificeerd (Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik) mengvoer. Met de ingebruikname van de fabriek, gelegen naast de productielocatie voor rundveevoer van ForFarmers in Deventer, is de voeronderneming klaar voor de toenemende vraag naar non-GGO voer voor rundvee en geiten in Nederland. Deze toenemende vraag is het gevolg van de groeiende interesse van vooral Duitse consumenten voor zuivelproducten zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Belangrijke voordelen
Op korte termijn kunnen alle klanten in Nederland die VLOG-gecertificeerd voer afnemen, vanuit de gespecialiseerde productielocatie worden beleverd. Dit heeft zowel voor de veehouders als voor ForFarmers belangrijke voordelen op het gebied van kwaliteit, logistiek en efficiency. Doordat in deze fabriek alleen VLOG-gecertificeerd voer wordt geproduceerd, zijn er geen efficiëntieverliezen en risico’s meer door omschakelingen. Hierdoor neemt de flexibiliteit in productie sterk toe en kan er maximaal worden ingespeeld op de wensen van de markt. Dankzij de VLOG-certificering zijn bovendien geen monsternames nodig bij melkveehouders.

Met de heropening van de fabriek komt bovendien meer totale productiecapaciteit beschikbaar om aan de groeiende vraag naar voeders te blijven voldoen. De productie van VLOG-voer voor de Nederlandse markt (melkvee en geiten) die tot nu toe elders plaatsvond, wordt de komende maanden geleidelijk overgeplaatst naar Deventer.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics