FMI Instrumed breidt additive manufacturing-productie uit met de nieuwste faciliteiten in Tilburg

0

FMI Instrumed begon met het serieel 3D-metaalprinten van spinale implantaten in de nieuwe additive manufacturing-faciliteit in Tilburg. “In de komende jaren zal de faciliteit in Tilburg uitgroeien tot een productie-eenheid waar duizenden medische implantaten elke week worden geprint en nabewerkt”, zegt Henk Jansen, Managing Director bij FMI Instrumed.

Henk Jansen, Managing Director bij FMI Instrumed.

 

Op de ultramoderne locatie in Tilburg zijn momenteel 3 EBM-machines van Arcam actief, de Q10plus. Dit zijn speciale versies van de EBM-metaalprinter voor serieproductie van orthopedische producten, met een constructieplatform dat is geoptimaliseerd voor implantaten.

Naast de vestiging in Tilburg, zet FMI Instrumed de additive manufacturing voort op de locatie in Schiedam, waar 2 Concept Laser M2 Dual Laser-machines volledig operationeel zijn. FMI heeft niet alleen de additive manufacturing-faciliteiten, maar ook de nodige vaardigheden zoals CNC-machines om poeder over te brengen naar een volledig afgewerkt product, allemaal ‘onder één dak’.

Processen gevalideerd
FMI Instrumed is een ISO 13485- en 9001-gecertificeerd bedrijf en voldoet aan de FDA-richtlijnen. Zoals vereist door deze normen worden alle processen gevalideerd. FMI Instrumed heeft grote inspanningen geleverd om het additieve productieproces te optimaliseren en te beheersen


Additive Manufacturing bij FMI
FMI Instrumed is onderdeel van FMI, een zeer gewaardeerde leverancier van mechanische systemen, modules en componenten. FMI maakt gebruik van de bestaande en bewezen kennis en ervaring van de industrie voor medische hulpmiddelen voor het toepassen van de additive manufacturing-vaardigheden op andere industrieën zoals lucht- en ruimtevaart en automotive.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics