EPR Partner en Novio Tech Campus openen haar deuren tijdens Dutch Technology Week 20

0

Van 20 t/m 25 mei worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Voor de eerste keer vindt de Dutch Technology Week ook in Nijmegen plaats. Laat je op zaterdag 25 mei verrassen op de Novio Tech Campus en Radboud Universiteit. Zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn de deuren geopend. De toegang is gratis en voor iedereen.

Een kijkje in de hightech keuken bij EPR

Maak van de unieke gelegenheid gebruik en stap het gebouw van EPR op de Novio Tech Campus binnen. Maak kennis met de wonderlijke wereld van co-engineering, assemblage van Printed Circuit Boards, (unit) assemblage en integratie van hightech elektronica. Diverse demo’s laten de onbegrensde mogelijkheden van de hightech sector zien waar EPR zich in begeeft. Die satelliet die jij ‘s avonds ziet knipperen aan een donkere sterrenhemel? Ook daar zit een stukje EPR in. Hoe het precies werkt? Je ontdekt het bij EPR! Om de vindingrijkheid van haar bezoekers ook na hun bezoek aan EPR en de campus te stimuleren, verloot EPR de nieuwste Raspberry Pi 3 (prijsuitreiking om 15.00 uur).

Health en hightech op de Novio Tech Campus

Op Novio Tech Campus maak je kennis met innovatieve health en hightech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Gebouw M staat in het teken van de hightech Markt, met demo’s van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het Hightech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia.

Waan je een wetenschapper op de Radboud Universiteit

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit kun je diverse spannende demonstraties bijwonen en zelf proefjes doen, bijvoorbeeld: DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, je eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Je kunt mee gaan met rondleidingen naar het NMR laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix met sterke magneten en zelfgebouwde vrije-elektronen lasers en  het Kassencomplex.  Of kom kijken in de laboratoria van Moleculaire Wetenschappen waar studenten veilig leren werken met gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn er diverse lezingen, bijvoorbeeld over wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor het klimaat en biodiversiteit, informatie opslaan met behulp van moleculaire machines, nemen robots de wereld over, avatars, kunstmatige intelligentie en het veilig stellen van Nederlandse plantensoorten.

Vervoer en parkeren
Op de fiets of met de Zonnetrein, kom je gemakkelijk en duurzaam van de ene naar de andere locatie van de Hightech Ontdekkingsroute. Liever met de auto? Op beide locaties is er de mogelijkheid tot parkeren. Maar zeg nou zelf, zo’n ritje met de zonnetrein is toch supergaaf!

Ga voor het complete programma naar www.dutchtechnologyweek.com/

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics