Eltrex Motion zoekt naar de vraag achter de vraag van de klant

0

Alwin Wierks

Eltrex Motion streeft ernaar de klant steeds meer toegevoegde waarde te leveren. Met de kennis van aandrijftechnologie die de onderneming heeft wordt tegenwoordig dan ook veel tijd geïnvesteerd in het beantwoorden van de vraag áchter de vraag van de klant: van welk groter geheel moet de gevraagde technologie onderdeel gaan uitmaken en wat is dan de beste keuze? Om die extra toegevoegde waarde op een gedegen manier te kunnen bieden heeft Eltrex zich recent versterkt met Alwin Wierks. Hij neemt het accountmanagement Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland) over van David Verkooijen die zich nu kan toeleggen op zijn rol als senior product manager mechatronics systems.

David Verkooijen

‘Met onze kennis van het assortiment van een groot aantal fabrikanten van aandrijftechnologie’, licht Verkooijen toe, ‘kunnen wij met een brede blik naar de vraag de klant kijken en zo beoordelen of diens vraag wel het beste antwoord is op zijn probleem. Vaak wordt – heel menseigen – gevraagd naar iets dat de klant al kent. Dan wil men bijvoorbeeld, vanwege eerdere, minder goede ervaringen geen stepper motor. Dit type motor is de laatste jaren echter sterk verbeterd en kan soms juist een hele goede oplossing zijn. Ook komt nogal eens voor dat gevraagd wordt naar een bepaalde combinatie van motor en controller. Met onze brede kennis van het aanbod van fabrikanten van motoren en controllers en omdat wij veelal goed op de hoogte zijn van wat die binnenkort op de markt gaan brengen, kunnen wij adviseren wat de beste, state-of-the-art combinatie is voor de precieze toepassing van de klant’, aldus Verkooijen. Eltrex voert merken als Moons’, MPC, Siboni, Buhler, Engel en Thomson Linear Motion.

Het inzicht krijgen in de vraag van de klant en het meedenken en adviseren over een oplossing doet Eltrex in stappen. ‘Na het eerste gesprek met onze accountmanager volgt dan een tweede bezoek waar ik of een van mijn collega-productmanagers bij aansluit. Onze productmanagers zijn gespecialiseerd in mechanical, motoren en drives & controllers. Zij worden ondersteund door ons team van engineers die echt de diepte in kunnen gaan, zowel op het gebied van hardware als van software. Hierdoor wordt de best passende oplossing zeer snel duidelijk. Een oplossing die vaak beter is en mogelijk zelfs goedkoper.’

De nieuwe man Alwin Wierks is voor zijn rol als accountmanager goed beslagen ten ijs gekomen: ‘Hiervoor werkte ik voor een projectenorganisatie. Het is daardoor voor mij een tweede natuur geworden te kijken naar de vraag achter de vraag. Om door te vragen en onderzoek te doen naar de werkelijke behoefte van de klant. Vervolgens betrek ik er dan de juiste mensen bij, van Eltrex en indien nodig van een van onze fabrikanten.’

Eltrex Motion is begin 2014 ontstaan uit een fusie van Eltromat en Telerex Motion Solutions. Met deze fusie werden de ruime engineeringkennis en –ervaring van Eltromat gekoppeld aan de sterke marktpositie en geavanceerde services en processen van Telerex. Eltrex maakt deel uit van de Eight Lakes Group, een onderneming met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Taiwan en een jaaromzet van ca. 80 miljoen euro en meer dan 220 medewerkers. Het hoofdkwartier van de groep is gevestigd in Breda.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics