Duurzaam Gelderland een van de drie meest ondernemende regio van Europa

0

De provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen. Karl-Heinz Lambertz, president van het Europese Comité der Regio’s, reikte de EER award in Brussel uit aan economie gedeputeerde Michiel Scheffer. Gelderland krijgt de award voor haar duurzame innovatieklimaat.

pb gelderland
Gelderland maakt werk van een ‘groene’ economie: een slimme en schone economie waarin afval de nieuwe grondstof is. De provincie daagt ondernemers uit werk te maken van innovatie en nieuwe oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van morgen. Een goed voorbeeld zijn de ‘challenges’ voor de StartupDelta Summit: ruim 400 inzendingen met nieuwe ideeën voor klimaatverandering, voedselzekerheid en energietransitie.

TomTom
Steeds meer bedrijven weten Gelderland te vinden, zoals het R&D instituut van Unilever in Wageningen en het Europese distributiecentrum van Kraft Heinz in Elst. Samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL investeert Gelderland in duurzaam ondernemerschap. Met De Startversneller en De Groeiversneller ondersteunt de provincie ondernemers die starten en willen doorgroeien bij de ontwikkeling van nieuwe innovaties en verdienmodellen. Eén loket voor alle fasen van ondernemerschap: de TomTom voor de Gelderse ondernemer!

Proeftuin van Europa
In Brussel wordt Gelderland gezien als een proeftuin voor de economie van de toekomst. De universiteiten in Wageningen (WUR) en Nijmegen (RU) zijn wereldspelers in food en health. Maar er is meer. Gelderland heeft een bloeiende maakindustrie en campussen waar onderwijs en ondernemers samen werk maken innovatie. De ligging van Gelderland tussen de randstad en het Ruhrgebied is uniek. De grootste logistieke corridor in de EU loopt dwars door Gelderland. Voor veel bedrijven is Gelderland de ‘poort’ naar Europa.

Groene Economie
Gedeputeerde Michiel Scheffer is trots op dat Gelderland zich in 2019 EU Entrepreneurial Region mag noemen: ‘De EER award is een beloning voor de goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers in Gelderland. We hebben de kennis om te innoveren en de industrie om het te maken. Dat maakt ons uniek. Samen maken we werk van innovatie in een regio die mooi is om te wonen en te werken. De award is een stimulans om nog meer werk te maken van een ‘groene’ economie in Gelderland.’

EER Award 2019
Het Comité der Regio’s van de EU beloont ieder jaar drie regio’s die zich onderscheiden met een duurzaam en innovatief ondernemersklimaat. De award bestaat sinds 2000 en werd eerder uitgereikt aan o.a. Lombardije, Noord-Brabant, Catalonië en Ile-de-France.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics