DSM en Chemtrix tekenen distributie contract voor 3D geprinte metalen flow reactoren

0

Chemtrix B.V. en DSM Chemical Technology R&D B.V., hebben een exclusief distributie contract getekend voor 3D geprinte metalen flow reactoren.

De samenwerking brengt de expertise van beide bedrijven op het gebied van flow reactoren samen. De nieuwe 3D geprinte reactoren worden worden gebruikt in de chemische industrie voor procesontwikkeling, proefproductie en opschaling naar productie. Het 3D printen van metaal wordt ook wel ‘Selective Laser Melting’ (SLM) genoemd. Het voordeel hiervan is dat zo ongeveer elk geometrisch design geprint kan worden. Dit zorgt ervoor dat reactoren op maat snel en efficiënt kunnen worden geprint. Chemtrix is gespecialiseerd in ‘continuous flow reactors’ voor gebruik in het laboratorium, proeffabrieken en industriële productie, alsmede chemische services op dit gebied. DSM, in de vorm van Innosyn Route Scouting Services, richt zich op procesontwikkeling voor klanten in de chemische industrie.

innosite route3D printen van metalen verbetert flexibiliteit en kosten van industriële flow reactoren

André de Vries, business manager bij Innosyn Route Scouting Services zegt: “Dankzij de het 3D printen van metalen zullen de flexibiliteit en kosten van industriële flow reactoren drastisch verbeterd worden. Iets dat veel kansen biedt voor de chemische industrie. In principe kan nu de ideale reactor voor een specifieke chemische applicatie worden geprint”. “We kijken er naar uit om deze reactoren verder te vermarkten met behulp van het Chemtrix netwerk en expertise,” voegt Daniel Mink toe, Corporate Scientist Chemistry bij DSM.

Dit nieuw type reactoren complimenteert ons huidig portfolio van reactoren

Charlotte Wiles, CEO van Chemtrix, zegt: “Dit nieuw type reactoren complimenteert ons huidig portfolio van reactoren. Deze toevoeging betekent dat we een variëteit aan reactoren kunnen aanbieden, gemaakt uit verschillende materialen (glas, keramiek (SiC) en metaal), elk met hun specifieke voordelen voor verschillende soorten uitdagende chemie.” “Met ons bestaande wereldwijde netwerk van agenten, klanten en test laboratoria zijn we perfect uitgerust om deze reactoren in samenwerking met DSM te vermarkten,” voegt Stan Hoeijmakers, marketing manager bij Chemtrix, toe.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics