DISCA 2015 Finalisten Best Logistics Supplier 2015

0

 

Finalisten Best Logistics Supplier 2015

Nossin

In 2009 won Nossin uit Valkenswaard tot veler verrassing de Dutch Industrial Suppliers Award in de categorie Best Cost. Dit jaar behoorde het bedrijf weer tot het selecte groepje van vijf finalisten. Volgens de jury is Nossin nog altijd een sterke leverancier van zeer nauwkeurige fijnmechanische componenten.

24/7 beschikbare stofarme

Door een strakke interne planning en de 24/7 beschikbare stofarme, klimaatgecontroleerde productiecellen en de in 2011 opgeleverde cleanroom zijn er nauwelijks interne wachttijden en is de bezettingsgraad van de machines bijna honderd procent. Behalve snelle levering biedt Nossin engineers die meedenken met de klant. Nossin belevert machinebouwers, semicon, elektrotechnische industrie en laboratoriumontwerpers. Daarnaast assembleert Nossin voor die klanten complete modules, desgewenst van inkoop tot en met testen.

MCB NederlandMCB

Nog een finalist uit Valkenswaard: MCB, leverancier van (roestvrij) staal en non-ferromaterialen. MCB Nederland is onderdeel van de internationale MCB Groep, intermediair tussen klanten en kwaliteitsleveranciers uit de hele wereld. Als groothandel en servicecenter levert MCB een compleet scala aan buizen, platen en profielen. Band en plaat, gezaagde buizen en gestraalde profielen worden in het eigen servicecenter op maat gemaakt, variërend van 25 tot 1.600 millimeter breed. De jury was onder de indruk van de snelle en klantspecifieke levering met een betrouwbaarheid van nagenoeg 100 procent.

LM Systems

Ook LM Systems heeft de finale gehaald. Het bedrijf is de adviserende en dienstverlenende toeleverancier in Nederland en België voor een zestal fabrikaten op het gebied van componenten voor lineaire bewegingen. De jury is zeer te spreken over de tijdige leveringen en de flexibiliteit van deze leverancier. ‘Ze passen zich gemakkelijk aan veranderingen in de vraag aan, in afwijking van eerdere forecast. Dit is mede mogelijk dankzij de enorme eigen voorraad. De technisch specialisten in binnen- en buitendienst geven deskundig advies voor iedere branche en daarmee voor iedere industriële toepassing een individuele oplossing.’

MEVO Precision Technology

MEVO produceert fijnmechanische onderdelen en modules voor de hightech industrie. De technisch hoogwaardige onderdelen worden gebruikt in onder meer meet- en regelinstrumenten, optische instrumenten, speciale machinebouw, automobielindustrie en de medische branche. MEVO is gevestigd in Ruurlo, waar ongeveer 35 mensen werken. In het Tsjechische Trencin vindt een groot deel van de productie plaats, met 45 medewerkers. MEVO beschikt op beide locaties over een uitgebreid bestand aan cnc-bestuurde machines die alle bewerkingen kunnen uitvoeren.

Investeringen in lean en in nieuwe machines, gebaseerd op een strategische visie

De jury: ‘Een zeer flexibel bedrijf dat te allen tijde gefocust is op de opdracht van de klant. De logistieke performance is op vrijwel alle variabelen honderd procent. Dat is mede te danken aan hun investeringen in lean en in nieuwe machines, gebaseerd op een strategische visie die goed bij de oem-klant aansluit. Zij zijn in staat een multidisciplinair team op te bouwen dat uitstekend samenwerkt met het team van de klant. Dankzij deze leverancier kan de klant snel tot proto’s komen, kunnen de eigen engineers zonder wachttijd in één flow doorwerken aan een ontwikkeling en daarmee sneller naar de markt.’

EBV Elektronik

Het podium van de Dutch Industrial Suppliers Awards is bekend voor EBV Elektronik. Het bedrijf won de award in 2004, was daarna met de regelmaat van de klok finalist en werd in 2013 uitgeroepen tot Best Logistics winnaar. EBV werd opgericht in 1969 en maakt sinds 2000 deel uit van Avnet Inc, een van de grootste semiconductorspecialisten in Europa. EBV telt ruim 900 medewerkers en is met 62 kantoren gevestigd in 28 landen. Vanuit het Duitse Poing worden alle klanten snel en efficiënt beleverd. EBV betrekt veel componenten bij grote ondernemingen als Toshiba, Freescale, Texas Instruments, Avago en Fujitsu, en levert aan branches als de energiesector, de medische industrie en de automobielsector. Bij de Nederlandse vestiging in Maarssenbroek werken ruim vijftien mensen.

In staat heel snel om te schakelen naar alternatieve fabrikanten.

De jury: ‘Pure logistiek dienstverlener die ook de kleine aantallen voor prototypes snel en accuraat kan aanleveren. Zijn bij mogelijke leveringsproblemen in hun supply chain in staat heel snel om te schakelen naar alternatieve fabrikanten. In voorkomende gevallen zijn zij bereid een deel van het risico over te nemen. De risico’s die er zijn worden tijdig en op een heldere manier naar de klant gecommuniceerd. Is een goed georganiseerd bedrijf dat ook gedurende de vakanties precies dezelfde kwaliteit levert. Is ook een goed geautomatiseerd bedrijf.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics