DISA 2007 Finalisten Categorie 1 – System, process & parts suppliers 2007

0

Vedos  

Vedos in Venlo is een verspanend bedrijf dat zich heeft toegelegd op het tappen, boren, frezen en draaien. Het bedrijf werd opgericht begin jaren negentig en is met ruim tien werknemers klein en flexibel gebleven. Zowel kleine series als orders van tienduizenden stuks worden op de computergestuurde machines verwerkt. Tot de vaste afnemers van Vedos behoren onder meer Océ, Frencken Group en ASML. Vorig jaar was Vedos ook finalist.

CCM

TU-professor Alexandre Horowitz richtte in 1969 CCM Centre for Concepts in Mechatronics op als onafhankelijk onderzoeksbedrijf. In de loop der jaren is CCM in Nuenen uitgegroeid tot een bedrijf met honderd hoogopgeleide technisch specialisten die allerlei projecten uitvoeren in de eigen montage- en testruimtes waaronder een cleanroom. CCM ontwikkelt productiemiddelen voor de fijnmechanische, biomedische, agro-, ic-, laser- en ruimtevaartindustrie. Klanten (onder meer Océ, ASML, Fuji en Akzo) kunnen er terecht voor de totale ontwikkeling van een concept inclusief protobouw, testen en proefopstellingen. Nauwe samenwerking met de opdrachtgever staat hierbij voorop, geheimhouding is verzekerd.

VDL Industrial Modules

VDL Industrial Modules in Eindhoven is gespecialiseerd in precisie-framebouw en dun plaatwerk. De fabriek is volledig gerobotiseerd waardoor korte doorlooptijden gegarandeerd zijn. VDL IM heeft een eigen protoshop en produceert zowel serie- als projectmatig hoogtechnologische componenten, modules en machines voor snel ontwikkelende hightech-markten. VDL IM profileert zich als partner voor een langdurige samenwerking en neemt steeds vaker een deel van de ontwikkeling van het product voor zijn rekening. Ook verzorgt het bedrijf uitgebreide logistieke diensten. Er werken 180 mensen.

VDL IM maakt deel uit van de VDL Groep, een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten en eindproducten. In totaal werken er ruim 7.300 mensen die vorig jaar zorgden voor een omzet van bijna 1,4 miljard euro.
Variass Electronics

In 1989 werd Variass Electronics in Veendam opgericht als assembleur van elektronica. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een toeleverancier en partner van hoogwaardige industriële elektronicaondernemingen. Er werken ruim honderd mensen. Variass is werkzaam in verschillende sectoren, van agro-industrie tot defensie en van energie tot telecom. Variass is gespecialiseerd in engineering en ontwikkeling van kleine en middelgrote series, logistieke en procesondersteuning, assemblage en service. Variass werd al twee keer genomineerd voor de award en won dit jaar nog de Groninger Ondernemingsprijs.

GTA 

Gear Technology & Applications, oftewel GTA, is producent en leverancier van getande en fijnmechanische onderdelen. Deze combinatie maakt GTA bij assembleurs zoals de Frencken Group en NTS-Group tot een gewilde toeleverancier. Bij GTA in Someren werken ruim dertig mensen. Zij verwerken series van één tot duizend stuks met samenstellingen tot twintig componenten. In het moderne machinepark kunnen verschillende metaalbewerkingen worden uitgevoerd in één opspanning. Afnemers zijn onder meer te vinden in de medische industrie, de grafische wereld en de verpakkingsindustrie.

Categorie 1 – System, process & parts suppliers/Top 10

1           Vedos                                              Venlo

2           CCM                                                Nuenen

3           VDL IM                                          Eindhoven

4           Variass Electronics                          Veendam

5           GTA                                                 Someren

6           Tyco Electronics Nederland            Den Bosch

7           Festo                                                Delft

8           Frencken Mechatronics                    Eindhoven

9           Nossin Fijnmechanische Industrie   Aarle-Rixtel

10         SMC Pneumatics                             Amsterdam

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics