Demcon opent nieuwe vestiging in Delft

0

High-end technologieleverancier DEMCON heeft een vestiging geopend in Delft. Daarmee hoopt de snelgroeiende onderneming uit Enschede talent in West-Nederland aan zich te binden. Verder wil DEMCON de band met lokale opdrachtgevers zoals TNO en Mapper Lithography versterken en actief deelnemen in diverse Zuid-Hollandse netwerken. Directeur Dennis Schipper voorziet in Delft eenzelfde ontwikkeling als DEMCON in Zuid-Nederland heeft doorgemaakt. De vestiging die in 2011 in Son, bij Eindhoven, van start ging, telt nu rond zestig medewerkers en voert grote projecten uit voor klanten in diverse markten.

DEMCON blijft gestaag groeien met grote projecten voor internationale opdrachtgevers en eigen producten van dochterondernemingen. Het bedrijf heeft daarom voortdurend behoefte aan nieuwe, hoogopgeleide medewerkers. De aanwas komt voor een belangrijk deel van de technische universiteiten in Nederland. Het hoofdkantoor in Enschede en de vestiging in Son zijn goed aangesloten op de TU in hun directe omgeving. Nu zet DEMCON de stap naar Delft, om ook te kunnen putten uit de talenten die afstuderen aan de TU aldaar.

Inspirerende omgeving

Vorig najaar heeft DEMCON een voorzichtige start gemaakt met twee medewerkers die zijn gehuisvest in de incubator YES!Delft. “De gemeente Delft heeft ons goed ontvangen en rondgeleid langs diverse locaties”, zegt directeur Dennis Schipper. “YES!Delft was veruit de interessantste, een heel inspirerende omgeving.” In Zuid-Holland werkt DEMCON al voor opdrachtgevers als TNO en Mapper Lithography. Die kan het vanuit de nieuwe vestiging nog beter bedienen.

 

Netwerken

DEMCON wil zich gaan manifesteren in de diverse netwerken en initiatieven in de regio die markten bestrijken waarin het bedrijf al langer actief is. “Holland Instrumentation is een mooi netwerk waar wij al lid van zijn en DEMCON kunnen promoten. RoboValley is een dynamische club waar wij zeker bij willen aansluiten. En voor onze activiteiten op het gebied van medical devices zien wij kansen bij Medical Delta.” Dit cluster verenigt de Zuid-Hollandse universiteiten, hun medische centra en hogescholen rond health, life sciences en technologie.

Nieuwe markten

Daarnaast telt Zuid-Holland industrieën die voor DEMCON minder bekend terrein zijn, zoals de olie & gas, de scheepsbouw en de lucht- en ruimtevaart. “Daar kunnen we klanten aantrekken die buiten het klassieke mechatronicadomein vallen maar voor ons wel interessant zijn. De scheepsbouw bijvoorbeeld wordt steeds intelligenter, met meer mechatronica, zoals voor zelfsturende schepen. In de aerospace gaan we ook meer doen. We zoeken afgestudeerden van de TU Delft daarom niet alleen bij Werktuigbouw en Elektrotechniek maar ook bij Lucht- en Ruimtevaart.”

Ambitieus

De aanwezigheid in Delft is nu bescheiden, maar directeur Dennis Schipper is ambitieus. “We hebben daar schaalbare huisvesting, eind dit jaar moet er een man of vijf, zes zitten. Ik voorzie eenzelfde ontwikkeling als we met de vestiging in Son hebben doorgemaakt in ruim vijf jaar. Daar wilden we dicht bij grote opdrachtgevers en de TU Eindhoven gaan zitten. We hebben er nu zo’n zestig medewerkers en doen grote projecten voor klanten.”

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics