Jeroen Slobbe verruilt Tembo voor VMI

0

Na 24 jaar vertrekt Jeroen Slobbe bij Tembo Group waar hij laatstelijk lid van de groepsdirectie was. Hij is per 1 februari begonnen als coo bij VMI in Epe, fabrikant van bandenproductiemachines. Omdat de tabaksmarkt, zoals Slobbe het eerder duidde, zich ‘in een endgame’ bevindt, heeft hij de laatste jaren veel energie gestoken in een omvorming van de onderneming. Arend van der Sluis, directievoorzitter van Tembo zegt daarover: ‘In de laatste twee decennia zijn we in staat geweest om onszelf te transformeren van een handels- en revisiebedrijf naar een innovatieve hightech partner voor de tabaksindustrie en inmiddels ook andere branches. Jeroen heeft voor ons veel betekend in deze transformatie.’ Zo heeft Slobbe een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van een geautomatiseerd en flexibel productieplatform voor onder meer vaping-producten.

Tembo is een wereldwijde groep van bedrijven met totaal 1.100 medewerkers die klanten willen helpen om op een flexibele, duurzame en nauwkeurige manier in hoge volumes te produceren. Tembo is een familiebedrijf dat wordt geleid door de 4e generatie Van der Sluis. Tembo bestaat uit de volgende bedrijven: ITM, SCM/TDC, GTS/SCM, PMP Dominicana, Tembo Paper, PMP Poland, Imatec, SPI Developments, TAM, Gemba Solutions, Tricas, EME Engel, RNT Machinery, GreenProducts, De Olifant en De Eenhoorn.

Slobbe vertrekt naar de fabrikant van bandenproductiemachines VMI in Epe. De VMI Group, onderdeel van de TKH Group, telt zo’n 1.600 medewerkers, van wie 900 in Epe. De groep kent vier onderdelen. Grootste daarvan is Tire, dat met de bouw van productiemachines voor personenauto- en truckbanden is uitgegroeid tot wereldmarktleider. Het Veluwse bedrijf bouwt z’n machines zo veel mogelijk op uit standaardmodules die in meerdere varianten beschikbaar zijn (configure-to-order). Voorts is het sinds een aantal jaar doende zijn machines te digitaliseren om de klant in staat te stellen ze goed te integreren in zijn productielijn.

Slobbe verlaat na bijna een kwart eeuw Tembo met pijn in het hart, maar in de overtuiging dat de Kampense onderneming gebaat is bij wat nieuwe energie van iemand van buiten.

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics