De sensoren van ECSens maken de gezondheidszorg productiever en moeten levens gaan redden.

0

Ze gaan voor een revolutie in de gezondheidszorg, Pepijn Beekman en Dilu Mathew, oprichters van start-up ECsens, spin-off van de Universiteit Twente. Eind 2019 wonnen ze de 4TU Impact Challenge met hun sensoren om kanker sneller te diagnostiseren. Hun prijs? Onder meer een deelname aan een handelsmissie naar Dubai. Vanwege de coronapandemie werd die reis uitgesteld van najaar 2020 tot nu. Vanuit hun suite in het torenhoge hotel, waar ze afgelopen week verbleven, deden ze verslag, en blikten ze terug en vooruit.

De dagen zijn strak gepland met vooral veel ontmoetingen op de Expo en de Arab Health Conference, zegt Beekman. “Het is erg druk, maar het is echt nuttig om hier te zijn. We verkennen een heel nieuwe markt, kijken wat hier de vraag is en hoe we deze markt kunnen benaderen. De mensen zijn hier erg ambitieus en geïnteresseerd in innovatie.”

Beekman is zichtbaar onder de indruk van de stad. “Het is buitengewoon, net Las Vegas. Alles lijkt hier mogelijk.” Het is Beekmans eerste bezoek aan Dubai, voor Mathew is het zijn achtste. Mathew: “Hoe meer ik hier kom, hoe meer de stad me fascineert.” Zittend aan de keukentafel van hun suite vertellen de twee hoe belangrijk het is dat ze vrienden zijn. Beekman: “Tijdens zo’n reis zit je constant op elkaars lip. Daar moet je wel tegen kunnen. Vorige maand nog waren we samen in Helsinki. Ik zie Dilu meer dan dat ik mijn eigen familie zie.”

Ze vullen elkaar aan, zegt Beekman. “Ik ben in onderhandelingen direct, Dilu blijft te allen tijde de beleefde heer.” Mathew: “Behalve als het op financiën aankomt; dan ben ik juist weer wat strikter.” Gaat het om de strategie dan is Beekman meer de dromer en Mathew de realist, gaat Beekman verder. “Onze kracht is niet alleen hoe we elkaar aanvullen. Het is meer dan de som van alle delen. De magie ontstaat in onze dagelijkse discussies. Geen van ons beiden zou dit alleen kunnen doen.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.