Chinees bedrijf verwerft met overname Anteryon toegang tot sleuteltechnologieën micro-optica

0

Jingfang Optotelectronics (WLOPT) gevestigd in Suzhou heeft samen met Beauchamp Beer B.V de Nederlandse fabrikant van optische precisiecomponenten Anteryon overgenomen. Het in Eindhoven gevestigde Anteryon werd in 2006 afgesplitst van Philips en levert vandaag de dag geavanceerde en klantspecifieke optische componenten en gerelateerde diensten voor zakelijke en consumentenmarkten. De kerntechnologieën bestaan ??uit IP en een gepatenteerde replicatietechniek om high-end hybride optische lenzen te produceren in combinatie met ultraprecisieglas en oppervlaktestructurering, optische en mechanische coatings en opto-mechanische en -elektronische assemblages waaronder Hyper Spectral Imaging. Industriële toepassingen variëren van halfgeleidertechnologie, industriële detectie / scanning, constructie, landbouw, medische en beveiligingstoepassingen en consumententoepassingen, van 3D-scanning, AR / VR, IOT, beeldvorming en automotive.

‘Deze acquisitie is een belangrijke mijlpaal in de langetermijngroeistrategie van WLOPT en biedt het bedrijf toegang tot sleuteltechnologieën voor de ontwikkeling van geminiaturiseerde optische oplossingen voor grootschalige consumententoepassingen, zoals smartphones, beveiliging van de volgende generatie en automobieltoepassingen’, aldus Wang Wei, de bestuursvoorzitter van WLOPT. ‘Door gebruik te maken van onze kerncompetenties bij het bouwen van mega-scale services, technologie en IP-bedrijven, geloven we dat we effectief nieuwe toepassingsgebieden met betrekking tot het IoT en kunstmatige intelligentie kunnen betreden, naast de huidige toepassingen als 3D-scannen, imaging en vingerafdrukken. De Anteryon-technologie en het gerenommeerde team van experts in micro-optica, gecombineerd met onze middelen, zullen ons vermogen versterken om radicaal onderscheidende oplossingen te bieden in een verscheidenheid aan snelgroeiende toepassingen voor hoogvolume consumentenoptica.’
‘We zijn enorm enthousiast over de visie, toewijding, drive en innovatiekracht van onze nieuwe partner. Het technologie- en innovatieniveau en de uitvoeringskracht van WLOPT is uniek en garandeert een marktintroductie van de aankomende OptiLä-producten in overeenstemming met de grote vraag naar grote volumes’, aldus Gert-Jan Bloks, CEO van Anteryon.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics