‘Centerline 2500 Motor Control Centers verkorten de ontwikkeling-, inbedrijfstelling- en installatietijd tot 90 procent’

0

Door een ruimtebesparend ontwerp en uitgebreide typetesten te combineren met lagere kosten over de levensduur denkt Rockwell Automation tegemoet te komen aan de behoeften van klanten en groeiende, wereldwijde vraag naar fabrieksklare, ruimte-, energie- en kostenefficiënte oplossingen voor motorbesturing met de CENTERLINE 2500 Motor Control Center (MCC).

De CENTERLINE 2500 MCC’s worden kant-en-klaar geassembleerd geleverd met een en vooraf geconfigureerde en gevalideerde EtherNet/IP-netwerkinfrastructuur. Dankzij de combinatie van de wereldwijde productiefaciliteiten van Rockwell en haar leveringsprogramma FasTrak kunnen klanten sneller dan ooit over een volledig operationele Motor Control Center beschikken, aldus Rockwell. Naast de programmeer- en netwerkinfrastructuur kan de gebruikersinterface van tevoren worden geconfigureerd, zodat het systeem bij levering direct inzetbaar is op de fabrieksvloer. Dankzij dit uitgebreide programma voor configuratie en testen voor levering kunnen gebruikers de ontwikkeling-, inbedrijfstelling- en installatietijd tot 90% verkorten.

Rockwell stelt voorts dat tijdens bedrijf de CENTERLINE MCC’s met IntelliCENTER-software een veel eenvoudiger en transparante integratie bieden met controllers, zoals de controllers van Allen-Bradley ControlLogix en Allen-Bradley CompactLogix. De IntelliCENTER Integration Assistant verkort de programmeertijd door informatie over geconfigureerde apparaten rechtstreeks van de EtherNet/IP IntelliCENTER MCC te exporteren naar de programmeeromgeving van de controller: de Studio 5000-software. Deze architectuur kan vervolgens gebruikmaken van de systeembrede communicatiemogelijkheden van de Rockwell Automation Integrated Architecture. Deze biedt een fabrieksbrede oplossing die een antwoord biedt voor belangrijke uitdagingen op het gebied van productiviteit, innovatie, globalisering en duurzaamheid door een ongekende mate van toegang te bieden tot relevante contextuele informatie over productie-assets. De architectuur laat motoren bovendien kostenefficiënter dan ooit tevoren werken.

Naast de eenvoudige installatie en het gebruiksgemak noemt Rockwell als voordeel de CENTERLINE 2500 MCC’s lagere kosten over de levensduur dankzij verbeterd energiebeheer. Dit is mogelijk door variabele snelheidsregeling en intelligente bewaking van het energieverbruik. De IntelliCENTER motor control centers kunnen vooraf worden geconfigureerd met de FactoryTalk EnergyMetrix-software, die real-time bewaking van trends in het energieverbruik biedt tot het niveau van individuele apparatuur in combinatie met de mogelijkheid om het energieverbruik af te zetten tegen operationele data om de prestaties van apparatuur te meten. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om het energieverbruik te beheren op het punt van gebruik.

De veiligheid wordt gewaarborgd met een vooruitstrevend ontwerp dat weerstand tegen vlambogen biedt. De CENTERLINE MCC’s met ArcShield kunnen vlambogen inperken tot de locatie waar die plaatsvinden en voorkomen dat deze zich verder binnen de behuizing verspreiden en zo schade aan overige apparatuur berokkenen. Ze bieden verbeterde bescherming van het personeel door inperking van vlambogen te bieden aan de voorzijde, achterzijde en weerskanten van de behuizing, in het onwaarschijnlijke geval dat er zich een vlamboog voordoet.

Rockwell Automation, (NYSE: ROK) ‘s werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering en informatie. Wij maken onze klanten productiever en de samenleving duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft rond de 22.000 werknemers die klanten in meer dan 80 landen bedienen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics