Brisq Automation en IXON sluiten partnership om machinebouwers te begeleiden in hun digitaliseringsreis

0

De afgelopen jaren kwamen Brisq Automation (tot voor kort nog onderdeel van Gain Automation Technology) en IXON elkaar tegen bij verschillende projecten. Reden genoeg om onderling de mogelijkheden te verkennen om richting toekomst nog meer waarde te creëren voor gezamenlijke klanten.

Beide partijen zien de markt evolueren op digitaal vlak. Direct bleek er sprake van een gemeenschappelijke visie over hoe machinebouwers bij uitstek een belangrijkere rol kunnen spelen gedurende de gehele levenscyclus van de machine.

Machinebouwers beschikken als ontwikkelaar over een schat aan kennis en ervaring over de machine, en vaak ook het proces bij de klant. Door deze kennis te combineren met data uit het veld, ontstaan nieuwe servicemogelijkheden. Het is onze taak om ze daarbij te helpen, zegt Pieter van Lith, Marketing Director bij IXON, maar dat kunnen we niet alleen.

Link magazine editie juni 2022 | jaargang 24 thema: Hoe slaan we de brug tussen de software- en de hardware-engineers? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Steeds meer machinebouwers zien kansen om klanten nieuwe diensten of data inzichten aan te bieden via hun eigen ‘branded’ klantenportaal. Juist met dergelijke IoT-projecten zetten machinebouwbedrijven een grote volgende stap in hun digitale transformatie.

Pieter van Lith; “Om zo’n project tot een succes te maken, zien we dat dit expertise vereist op vlak van ‘Operational Technology’ (OT) en ‘Information Technology’ (IT). Met een partner als Brisq Automation kunnen onze klanten in Nederland nu rekenen op een ijzersterke combinatie van 10 jaar plus ervaring in de machinebouw, met een sterke focus en competenties op het gebied van IT, data en integraties. Dit zorgt voor de juiste kwaliteit en ontzorging voor, tijdens en na implementatie.”

Mark Kuiper, Business Unit Manager bij Brisq Automation; “Bij Brisq hebben we ervaring met het begeleiden van machinebouwers naar hun volgende fase op gebied van servitization. Klanten beginnen nu het potentieel te zien van wat data- en cloud connectiviteit te bieden heeft, voor hun bedrijf en voor hun klanten. In onze zoektocht om aan deze behoefte te voldoen, ontdekten we dat IXON Cloud de juiste set functionaliteiten biedt voor machinebouwers. Terwijl het tegelijkertijd de flexibiliteit biedt om te integreren met systemen van derden, met daarin de mogelijkheid van maatwerk voor de ontwikkelingen van klant specifieke applicaties”. Bron Ixon
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.