Brevini Nederland B.V. gaat verder onder de naam Dana SAC Benelux B.V.

0

Per 1 juli opereren Brevini Nederland B.V. (Dana Brevini Benelux) en Brevini Fluid Power B.V. als één bedrijf onder de naam Dana SAC Benelux B.V. Voor de klanten in Benelux markt betekent dit een uitbreiding qua producten en diensten zoals het leveren van spareparts, engineering en assemblage.

Landbouw en bosbouw

Dana zelf sterk in aandrijfassen en bekend van het wereldmerk Dana Spicer zocht versterking op 2 vlakken, namelijk de industriële markt en een aanvullend producten portfolio. Brevini was daarbij de perfecte match, top 3 van de markt in Europa op het gebied van aandrijfsystemen en componenten op zowel mechanisch, conventioneel als hydraulisch gebied heeft Brevini een compleet leveringsprogramma. 

Service en Assembly Center
De overname van het Italiaanse familiebedrijf was een logische stap voorwaarts. In het afgelopen jaar kreeg een en ander vorm en er ontstonden 2 divisies, Dana Spicer Drivetrain Systems en Dana Brevini Motion Systems. Dana Brevini Benelux speelt hierin een grote rol en is als grootste en meest vooruitlopende vestiging van Noordwest-Europa uitgegroeid, tevens is het filiaal in Alphen het verkoopkantoor van de Benelux. Ook de spareparts van Noord Europese landen worden geleverd vanuit het Service en Assembly Center (SAC) in Alphen aan den Rijn.

De Scandinavische landen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk vallen ook onder de leiding van de nieuwe general manager Ernö Takacs. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor de naamswijziging per 1 juli in Dana SAC Benelux BV.

Voordelen voor de klant 
De Benelux markt kan met meer producten en diensten terecht bij Dana dan ooit tevoren, spareparts, engineering, en componenten. In het Drivetrain Systems assortiment vallen de productgroepen axles, wheel drives, trackdrives, e-drive systems en drive shafts van Spicer. In het assortiment van de Motion Systems vallen de industriële planetaire gearboxes, motoren en pompen, bevel helical gearboxes, electronic controls, valves en flowcontrol en het complete lieren aanbod van Brevini, maar ook de industrial shafts van GWB en de extruder drives van PIV. Uiteraard met de vertrouwde service en kennis zoals de markt gewend is van Brevini. 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics