Brabant Alucast en ABB Robotics formaliseren samenwerking

0

Brabant Alucast en ABB Robotics hebben hun jarenlange samenwerking geformaliseerd met een vernieuwd supply agreement. Onder toeziend oog van de nieuwe Managing Director van Brabant Alucast, Hans Vorstenbosch hebben Colin Hartog namens Brabant Alucast en Staf Seurink namens ABB Robotics het contract getekend.

‘We zijn er trots op dat Brabant Alucast al meer dan 25 jaar een trouwe gebruiker is van ABB Robotics. In deze gieterij in Oss vind je allerlei soorten en maten robots terug. Grote robots om gietstukken uit de spuitgietmachine te nemen, kleine robots voor het nabewerken van het gietwerk. Oude robots op bestaande installaties en nieuwe robots bij nieuwe processen zoals de volautomatische röntgenlijn. Voor het vervangen en het uitbreiden van het robotpark is het vernieuwde supply agreement opgesteld’, aldus Staf Seurink, Divisie Manager van ABB. ‘Veel standaardisatiewerk voor Brabant Alucast is verricht door Automation Engineer Erwin Hurkens. Dit vormt de basis voor het contract. Door te standaardiseren worden snellere start-up tijden gerealiseerd en zijn storingen sneller opgelost. Deze aspecten zijn voor een gieterij essentieel, want verstoringen en stilstanden kunnen we ons niet veroorloven’, licht Hans Vorstenbosch toe.

Zo’n 40 jaar geleden is het voor ABB Robotics allemaal begonnen. De eerste robot werd toen al geplaatst in een Zweedse gieterij. Door de specifieke Foundry Plus protection voelen ABB Robots zich prima thuis in deze toch wat ruigere omgeving. Om ongeplande stilstand zo veel mogelijk te voorkomen worden de robots bij Brabant Alucast standard voorzien van Remote Service. Op deze manier staan de robots 24 op 24 uur in contact met de service organisatie van ABB Robotics.

Direct na het onderteken van het contract zijn de eerste robots afgeroepen voor een uitbreiding van machinepark van Brabant Alucast in Oss.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics