B&R breidt de productie sterk uit, verwerkingscapaciteit tot meer dan twee miljard componenten per jaar.

0

De ABB-groep breidt de productie uit bij B&R, zijn wereldwijde centrum voor machine- en fabrieksautomatisering in Eggelsberg (Opper-Oostenrijk). Nu de knelpunten in de wereldwijde toeleveringsketen onlangs zijn verminderd, wil B&R zo snel mogelijk voldoen aan de grote vraag van klanten naar automatiseringsoplossingen.

blank

CEO of B&R Automatio

Deze zomer nog opende ABB een nieuwe wereldwijde innovatie- en opleidingscampus in Innviertel, Opper-Oostenrijk. Daarbij wordt nu ook de productie aanzienlijk uitgebreid. B&R zal de volgende uitbreidingsfase tegen het eerste kwartaal van 2023 afronden. Het bedrijf plant ook tijdelijk een extra weekendploeg. Het bedrijf kondigde donderdag aan dat dit enkele honderden extra banen oplevert – in eerste instantie beperkt tot een jaar. B&R-directeur Jörg Theis zei: “De knelpunten in de toeleveringsketen zijn de afgelopen maanden aanzienlijk verminderd. Meer automatisering staat nu in veel industrieën hoog op de agenda. Wij hebben hierop gereageerd, de productie- en bedrijfstijden uitgebreid en zoeken nu tijdelijk enkele honderden nieuwe medewerkers in de productie en logistiek voor een tijdelijke extra weekenddienst. Hierdoor kunnen we ons recordbrekende ordervolume snel verwerken en zijn we voorbereid op een aanhoudend hoge vraag naar onze automatiseringsoplossingen.”

blank

Link magazine editie december 2022 | jaargang 24 thema: B2B-marketing: veel meer dan goede klantrelatie opbouwen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Verwerkingscapaciteit neemt toe tot twee miljard componenten per jaar
Met de opening van de nieuwe innovatie- en onderwijscampus heeft ABB het hoofdkantoor van B&R in Eggelsberg in de zomer uitgebreid tot meer dan 100.000 vierkante meter. Sindsdien is B&R een van de grootste centra voor geïntegreerde productie, onderzoek en opleiding in Centraal-Europa. Alle productie van B&R voor de wereldmarkt vindt plaats in Eggelsberg op volledig geautomatiseerde productielijnen. Met de verhuizing van de kantoren naar de nieuwe campus is 7.000 vierkante meter (een oppervlakte ter grootte van een voetbalveld) vrijgekomen voor de verdere uitbreiding van de productie. Op dit terrein breidt B&R het productievolume voor automatiseringsoplossingen opnieuw aanzienlijk uit. Hierdoor stijgt de verwerkingscapaciteit tot meer dan twee miljard componenten per jaar. B&R zal dus tot 60 procent meer componenten kunnen verwerken dan voorheen.

Ordervolume op recordhoogte
Als onderdeel van de divisie Robotics & Factory Automation van ABB is B&R de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid. Alleen al in het afgelopen jaar is het totale aantal orders met dubbele cijfers gegroeid. Het ordervolume van B&R heeft dit jaar een recordhoogte bereikt. In het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022 normaliseerde het bestelgedrag van de klanten doordat de knelpunten in de toeleveringsketen afnamen. Niettemin is de vraag nog steeds hoog.

Extra weekend voor een jaar
Om het hoge ordervolume snel te kunnen verwerken, zal B&R het komende jaar tijdelijk ook in het weekend produceren en leveren. Voor deze weekenddienst zal het bedrijf – naast de permanente uitbreiding van de productie – enkele honderden extra productie- en magazijnmedewerkers aannemen voor een periode van maximaal een jaar. B&R heeft samen met de ondernemingsraad en de vakbonden een nieuw arbeidstijdenmodel ontwikkeld.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics