Biesheuvel versterkt mechatronica-activiteiten met overname Beuk

0

Mechatronica is één van de specialismen van Biesheuvel Groep. Onder de naam MCA (Motion Control Automation) wordt gewerkt vanuit Varsseveld, Hoogeveen, Elsloo en met de integratie van Beuk Engineering nu ook vanuit Leimuiden. Beuk Engineering ontwerpt en bouwt al meer dan twee decennia besturingen voor onder andere productie -, bewerkings- en assemblagemachines, meerassige besturingen en manipulators en robotsystemen. Voorts vertegenwoordigt Beuk A-merken als Siemens, Sigmacontrol, Danfos en Schneider Electric.

Met Beuk erbij kan MCA haar klanten in heel Nederland nu beter bedienen en specifiek in West-Nederland kan er nu nog sneller geschakeld worden, aldus het persbericht. Walt Beuk, oprichter van Beuk Engineering: ‘Na vele jaren onze regionale klanten goed te hebben bediend met mechatronica-oplossingen zijn wij blij onderdeel te worden van een landelijk netwerk. Wij werken al langer met MCA samen en dat bevalt ons heel goed. Projecten vereisen dat wij onze klanten met topniveau kennis en high-end merken bedienen. Met deze stap bieden wij onze klanten nu een volledig pakket mechatronica diensten, producten en engineering. Van turn-key project tot onderhoud.’
Meino Noordenbos, algemeen directeur van Biesheuvel Techniek en Eg Waaijman, businessunitmanager bij MCA: ‘Deze integratie is al lange tijd een wens van ons bedrijf. Met de schat aan ervaring en specifieke mechatronica kennis van het Beuk-team, maken wij een mooie stap vooruit in onze groei als ‘Investing Industrial Distributor’. Eg Waaijman gaat samen met Walt Beuk de dagelijkse leiding verzorgen en met het MCA-team de nieuwe combinatie in de markt zetten.

Biesheuvel Groep werkt vanuit 40 branches met een omzet van  ruim € 150 mln en is een toonaangevende speler in de Mechanische MRO markt in de Benelux. Het biedt een assortiment van ruim 800.000 producten in: aandrijftechniek, elektrische & mechanische aandrijvingen, lineair techniek, pneumatiek & hydrauliek, flow & sealing, tools, tooling & meettechniek, veiligheid & ergonomie, gereedschappen, kunststoffen, lastechniek, bevestiging & montage techniek, reiniging en industrieel toebehoren. De gespecialiseerde Business units zijn: MCA Motion Control Automation, Stamhuis Lineairtechniek, Rotrans Belting, Roelofs Meetinstrumenten, Safe & Sure, Voerman Nijmegen, TCB Komeetstaal, Peters/Steenhuis Elektromotoren, Seal Center Benelux, Testcom en recentelijk Perk Zaanstad.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics