Bergstein Group Kerkrade kiest voor Isah om alle processen te stroomlijnen.

0

Bergstein is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar actief is in de wereld van industrieel drukwerk. Waar zij zich in de jaren ’60 nog veel bezighielden met het leveren van tampondrukmachines voor bijvoorbeeld cd’s, heeft het bedrijf zich in de loop der jaren vooral ontwikkeld tot innovatieve speler op het gebied van digitaal printen, met een focus op gepersonaliseerd printwerk van producten. Wereldwijd leveren zij printers die op basis van specifieke klantwensen ontwikkeld worden.

Begin 2019 is Bergstein gestart met de implementatie van Isah. Directeur & eigenaar Peter Bergstein vertelt: “Ons oude ERP-pakket was simpelweg niet toereikend genoeg voor onze wensen. Wij hebben regelmatig grote projecten en daarvoor hadden we tot nu toe altijd allerlei Excel-sheets nodig, omdat we zaken niet in het ERP systeem kwijt konden. Daar wilden we vanaf. Na een vergelijking van diverse oplossingen kwamen we bij Isah terecht en dat voelde al snel goed.”

Bergstein produceert niet alleen printers, maar presenteert zich echt als een totaaloplosser in de markt van industriële print- en druktechniek. Vanwege de razendsnelle ontwikkeling op dit vlak, kiest Bergstein er voor om haar printers modulair te ontwikkelen. Daardoor zijn hun producten eenvoudig aan de nieuwste innovaties aan te passen en kunnen onderdelen indien nodig vervangen worden. De tak after sales neemt in de processen van Bergstein een belangrijke rol in, evenals de service afdeling. Peter: “In de gesprekken met Isah hebben we gemerkt dat de Isah software zich veel meer leent om onze totale processen te ondersteunen. Van verkoop tot productie. En dus ook service en after sales. Alleen al de CRM-functionaliteit is een stuk uitgebreider dan we gewend waren. Wat dat betreft gaan we er zeker op vooruit!”

De implementatie van Isah is momenteel nog in volle gang, maar Peter merkt nu al dat de werkwijze van Isah goed aansluit bij de mentaliteit van Bergstein. “Wij houden bij Bergstein wel van aanpakken,” zegt Peter. “We zijn een relatief klein bedrijf en zijn gewend om snel te schakelen. We merken dat de medewerkers van Isah dezelfde mentaliteit en gedrevenheid hebben. Dat zorgt er voor dat we samen snel stappen kunnen maken en dat we momenteel zelfs iets voorlopen op de planning. Over een maand zullen naar verwachting de eerste bedrijfsonderdelen live zijn. En we hopen voor de zomerperiode met al onze werkmaatschappijen in Isah te werken. Daar kijken we naar uit!”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.