Intel versterkt zijn positie op autonoomrijden door overname van Mobileye.

0

Intel heeft het Israëlische bedrijf Mobileye overgenomen voor een bedrag van 14 miljard euro. Intel heeft de overname bevestigd en wil zijn positie op de markt voor autonoom rijden verstevigen.

Amnon Shashua en Ziv Aviram, die nu nog respectievelijk cto en ceo

Intel noemt een overnamebedrag van 15,3 miljard dollar en de waarde van Mobileye zou op 14,7 miljard dollar liggen op basis van het overnamebedrag. Volgens de Israëlische krant Haaretz gaat het om de grootste overname van de Israëlische techindustrie tot nu toe. Mobileye maakt systemen voor autonoom rijden. Het bedrijf is in 1999 opgericht door Amnon Shashua en Ziv Aviram, die nu nog respectievelijk cto en ceo zijn. Het hoofdkantoor van bedrijf is administratief in Nederland gesitueerd, maar de voornaamste activiteiten vinden in Israël plaats.

Intel en Mobileye werken al bij meerdere projecten samen aan systemen voor autonoom rijden en onder andere BMW en General Motors implementeren technologie van het bedrijf. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om systemen waarmee auto’s zichzelf kunnen inparkeren en botsingen kunnen voorkomen door tijdig te waarschuwen of automatisch te remmen. Samen met BMW zijn Intel en Mobileye onderdeel van een open platform om geheel autonoom rijden tegen 2021 mogelijk te maken.

Volgens Intel-ceo vult Mobileye de bestaande automotivetechnieken van het bedrijf zoals Xeon-chips, fpga’s, 3D XPoint-geheugen en modems aan. “Deze overname integreert de intelligente ogen van de autonome auto met het brein dat het voertuig aandrijft”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.