ASM INTERNATIONAL N.V. KONDIGT DE PENSIONERING VAN CEO CHUCK DEL PRADO AAN

0

ASM International N.V.  maakt bekend dat de heer Chuck del Prado, Chief Executive Officer, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de vennootschap, de Raad van Commissarissen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2020 in kennis heeft gesteld van zijn terugtreding uit de vennootschap.

Chuck del Prado (58) trad in 2001 in dienst bij ASM en werd in 2006 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. In 2008 is de heer Del Prado benoemd tot CEO, voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de onderneming.

De heer Del Prado heeft aangegeven dat hij een meer gezinsgericht leven wil nastreven. De heer Del Prado geeft een toelichting: “Er is nooit een perfect moment om af te treden als CEO, maar gezien de commerciële, financiële en technologische gezondheid van ASM, denk ik dat de onderneming goed gepositioneerd is om een verandering van leiderschap te ondergaan. ASM maakt deel uit van mijn DNA. Volgend jaar zal ik bijna 20 jaar bij het bedrijf werken en meer dan 12 jaar CEO zijn, in welke periode ASM mijn volledige focus en energie heeft gehad. Dit is geen gemakkelijke beslissing geweest. Ik ben trots en zeer dankbaar dat ik de kans heb gekregen om een bijdrage te leveren aan dit uitzonderlijke bedrijf en om samen te werken met de geweldige medewerkers en klanten van ASM”.

Jan Lobbezoo, voorzitter van de Raad van Commissarissen, gaf een toelichting: “De Raad van Commissarissen is dankbaar voor de enorme bijdrage van Chuck del Prado aan de sterke ontwikkeling van de positie van de onderneming in de halfgeleiderindustrie. Onder leiding van Chuck – en voortbouwend op de nalatenschap van wijlen Arthur del Prado – is ASM uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende speler op het gebied van halfgeleiderapparatuur, met uitstekende voordelen voor alle belanghebbenden. De Raad van Commissarissen zal het jammer vinden om Chuck te zien vertrekken, maar we begrijpen en respecteren zijn beslissing volledig. Hij zal een bedrijf achterlaten dat uitstekend gepositioneerd is om zijn leidende positie in de halfgeleiderindustrie voort te zetten en verder uit te breiden”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics