AIWAYS tekent overeenkomst voor de marktintroductie van auto’s met methanol-brandstofcellen

0

AIWAYS heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met Blue World Technologies, een Deense ontwikkelaar en fabrikant van onderdelen en systemen voor brandstofcellen op basis van methanol voor de auto-industrie. De bedrijven gaan samenwerken aan de ontwikkeling van voertuigen die gebruikmaken van nieuwe vormen van energie en manieren verkennen om technologie voor methanol-brandstofcellen in te zetten voor productieauto’s van AIWAYS. 

·         Strategische samenwerkingsovereenkomst met Blue World Technologies maakt de ontwikkeling van voertuigen op basis van nieuwe energie mogelijk

·         Methanol-brandstofcellen vergroten de actieradius door de accu van elektrische auto’s voortdurend op te laden

·         Innovatieve aandrijvingslijn in elektrische sportcoupé Gumpert Nathalie onthuld – zal in 2020 in de verkoop gaan

De overeenkomst werd ondertekend door Fu Qiang, de bestuursvoorzitter en medeoprichter van AIWAYS en Anders Korsgaard, de CEO van Blue World Technologies tijdens de Chinese International Import Expo (CIIE). De partijen stemden in om samen te werken aan de toepassing van methanol-brandstofcellen in elektrische personenauto’s en bedrijfswagens.

 Na de ondertekeningsceremonie zei Fu Qiang: “AIWAYS helpt de auto-industrie vooruit door op slimme wijze gebruik te maken van nieuwe vormen van energie. We werken onophoudelijk aan de realisatie van onze doelstellingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Wij willen het vermogen van auto’s naar een hoger plan brengen met innovatieve accutechnologie. De focus van het auto-energieplan van AIWAYS ligt op brandstofcellen op basis van methanol. We zien ernaar uit om in het kader van de samenwerking een beroep te doen op de expertise van Blue World Technologies voor de inzet van methanol-brandstofcellen in de voertuigen van AIWAYS en het versterken van onze koploperspositie in de ontwikkeling van nieuwe voertuigen.”

 Anders Korsgaard, de CEO van Blue World Technologies: “Het doet ons een groot genoegen dat de ondertekening van deze strategische overeenkomst zal bijdragen aan een hechtere samenwerking met AIWAYS. AIWAYS is met zijn snelle innovatietempo en sterke focus op kwaliteit en een optimale rij-ervaring de juiste speler om de weg te leiden naar de marktintroductie van voertuigen met methanol-brandstofcellen.”

Anders Korsgaard, CEO of Blue World Technologies (left) and Fu Qiang, President and Co-Founder of AIWAYS (right) at the signing ceremony

 Eerder in 2019 werd AIWAYS aandeelhouder in Blue World Technologies met het doel om samen te werken aan de ontwikkeling van voertuigen op basis van nieuwe vormen van energie. Auto’s met brandstofcellen op basis van methanol zijn efficiënter, beter voor het milieu en gebruiksvriendelijker dan traditionele voertuigen op basis van methanol en waterstof.

 In een hybride configuratie met een kleine accu zorgt de methanol-brandstofcel voor een grotere actieradius. Dat betekent snel bijtanken met vloeibare brandstof en minder luchtvervuiling. Het gebruik van methanol als brandstof biedt kansen voor hergebruik van de bestaande tankinfrastructuur. En als er gebruik wordt gemaakt van groene methanol die op basis van hernieuwbare bronnen is vervaardigd, is de brandstof ook nog eens CO2-neutraal.

 AIWAYS heeft blijk gegeven van een sterke toewijding aan het terugdringen van de schadelijke invloed van vervoer op het milieu in overeenstemming met de richtlijnen van de Chinese overheid. In maart dit jaar publiceerden acht Chinese ministeries, aangevoerd door het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), beleidsrichtlijnen voor voertuigen op basis van methanol. Volgens deze richtlijnen moet de toepassing van methanol in voertuigen worden bespoedigd vanwege de geringe koolstofvoetafdruk van deze technologie.

 Tijdens de CIIE, die in het National Exhibition and Convention Center in Shanghai werd gehouden, presenteerde Gumpert AIWAYS een systeem voor methanol-brandstofcellen in een preproductieversie van de Gumpert Nathalie, die ontworpen is door Roland Gumpert. Met het systeem voor methanol-brandstofcellen krijgt de Nathalie een radius van meer dan 1000 km (bij een constante snelheid van 120 km/h) en kan van 0 tot 100 km in minder dan 2,5 seconden accelereren. Gumpert Nathalie is de eerste elektrisch aangedreven super sportcoupé die met de technologie voor brandstofcellen op basis van methanol in productie gaat als deze in de zomer van 2020 in Duitsland wordt verkocht. 

Tijdens dit evenement werd ook een compleet nieuw platform voor methanol-brandstofcellen voor elektrische auto’s onthuld dat door AIWAYS en Blue World Technologies is ontwikkeld. Dit sluit aan bij het streven van AIWAYS naar diversificatie van zijn aanbod van elektrische auto’s voor de Chinese en wereldwijde markt.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics