AIWAYS bundelt haar krachten met Jiangling Motor en Changan Automobile voor de toekomstige voertuigontwikkeling.

0

Een nieuw hoofdstuk in de Chinese auto-industrie is begonnen als specialist in elektrische auto’s AIWAYS bundelt zijn krachten met Jiangling Motor (eigenaar van het merk Lufeng) en Changan Automobile om Jiangling Holding te vormen.

– AIWAYS, specialist in elektrische voertuigen, neemt 50% van de aandelen van de nieuwe joint venture in handen.
– De oprichting van Jiangling Holdings zal de modeldiversiteit vergroten en synergieën tussen de merken AIWAYS en Lufeng mogelijk maken.
– Nieuwe joint venture zal de ontwikkeling van nieuwe energievoertuigen ondersteunen, evenals het delen van O&O, productie en operationele middelen.

De drie bedrijven kondigden de overeenkomst formeel aan tijdens een gezamenlijke ondertekeningsceremonie in Nanchang, provincie Jiangxi. De nieuwe samenwerking betekent een doorbraak in de oprichting van een echt concurrerend Chinees merk met een wereldwijd bereik.

AIWAYS, Jiangling Motor en Changan Automobile nemen elk een aandeel van respectievelijk 50%, 25% en 25% in Jiangling Holdings. Het nieuwe bedrijf zal onderzoek uitvoeren en delen naar toekomstige mobiliteitstechnologieën, waaronder elektrificatie, digitalisering en marktkennis. Jiangling Holdings zal een gecombineerd industrieel en innovatief kader ontwikkelen, gaande van individuele componenten tot complete voertuigen, waardoor elk bedrijf een concurrentievoordeel kan verwerven.

Het evenement werd bijgewoond door Wu Xiaojun, vice-gouverneur van de provincie Jiangxi; Qiu Tiangao, voorzitter van Jiangling Motor; Zhang Baolin, president van Changan Automobile, en Fu Qiang, mede-oprichter en voorzitter van AIWAYS.

Medeoprichter en president Fu Qiang van AIWAYS, zei: “De oprichting van Jiangling Holdings zal AIWAYS, Jiangling Motor en Changan Automobile in staat stellen om onze respectieve merken vooruit te helpen. Het delen van technologieën en middelen, en het herstructureren van onze industriële toeleveringsketens en bedrijfsmodellen, zullen ons beter in staat maken om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar nieuwe energievoertuigen. Het merk Lufeng zal zich richten op de markten die profiteren van het Chinese Riem- en Weginitiatief, terwijl AIWAYS zich zal richten op de Europese markt. Het is een ‘win-win’-situatie voor ons allemaal.”.

Dankzij het strategische samenwerkingsplan van Jiangling Holdings zullen zowel de merken AIWAYS als Lufeng profiteren van gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten, productievestigingen, toeleveringsketens en marketingmiddelen. Het merk Lufeng zal zich richten op midden- en laagverbruikers, met zowel traditionele als nieuwe energievoertuigen; het merk AIWAYS zal zich uitsluitend richten op high-end gebruikers met nieuwe energievoertuigen. AIWAYS zal zijn nieuwste MAS (More Adaptable Structure)-platform voor elektrische voertuigen van staal-aluminium delen met partners, waardoor Lufeng zijn productaanbod met nieuwe voertuigarchitecturen kan aanpassen. De ontwikkeling van gemeenschappelijke productiesystemen zal de partners ook in staat stellen om de productiecapaciteit te maximaliseren.

In het kader van de samenwerking in de joint venture zullen AIWAYS en Lufeng een volledige merkmatrix creëren die alle belangrijke binnen- en buitenlandse markten zal omvatten. De twee productiebasissen van de groep in Nanchang en Shangrao zullen platformen bouwen voor zuiver elektrische, hybride en verbrandingsmotorvoertuigen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics