Active Capital Company en management investeren in Technobis Group

0

Technobis Group (Technobis) is een industriële holding gevestigd in Alkmaar en is actief in de ontwikkeling en productie van hoogtechnologische meetinstrumenten en componenten. Active Capital Company (ACC) investeert in Technobis om te ondersteunen bij de opschaling van de groep en de versnelde uitrol van geïntegreerde fotonica oplossingen.

Daan Koppen de Neve, ceo Technobis group

Technobis ontwikkelt en produceert meetinstrumenten zoals kristallisatiesystemen, om zeer precies de oplosbaarheid van stoffen te meten ten behoeve medicijnontwikkeling en andere life-sciences klanten. Daarnaast ontwikkelt en produceert Technobis complete turnkey systemen voor medische en industriële klanten. Tenslotte is het bedrijf een wereld leidende leverancier van geïntegreerde fotonische meetapparatuur, op basis van in-huis ontwikkelde technologie, aan klanten in de Luchtvaart, Medische, Mobiliteit en Energiemarkten wereldwijd.

Geïntegreerd fotonisch meten is een snel ontwikkelende technologie, als substituut van gangbare meetmethoden, maar met een factor 10.000 maal hogere frequentie & resolutie (nauwkeurigheid), op z’n minst tienmaal minder gewicht en met zeer laag energieverbruik. De EU heeft fotonica benoemd tot één van de Key Enabling Technologies binnen vele toepassingsgebieden, waaronder Health & Lifescience. Technobis is een prominente partner van PhotonDelta; een Nederlandse publiek-private samenwerking met als doel het ecosysteem van geïntegreerde fotonica te versterken. www.photondelta.eu

Samen met Pim Kat (oprichter een voormalig CEO van Technobis Group) en management is Active Capital Company trots om te mogen aankondigen dat partijen tot overeenstemming zijn gekomen, waarbij ACC een meerderheid van de aandelen verwerft en management (her)investeert in de onderneming. Dit is de eerste investering vanuit ACC haar nieuwe fonds.

Mels Huige, Partner bij Active Capital Company

Management & aandeelhouders

Daan Koppen de Neve is recentelijk aangesteld als CEO van Technobis Group, waardoor Pim Kat zich volledige op technologische ontwikkeling kan focussen als nieuwe CTO van de groep. Pim Kat: “Samen met het team van Technobis kijken wij uit naar de samenwerking met Active Capital Company en Daan Koppen de Neve en verwelkomen wij hun actieve ondersteuning bij de versnelde realisatie van de strategische plannen”. Mels Huige, Partner bij Active Capital Company: “Wij zijn onder de indruk van de capaciteiten van de Technobis Group en de unieke technologie, welke gedurende de afgelopen decennia is ontwikkeld”.

Over Technobis

Technobis Group bestaat uit drie bedrijfsonderdelen. Technobis System Supplier (TSS) is gespecialiseerd in de realisatie van complete turnkey projecten, van een idee tot een succesvol eindproduct, op zowel serie als unieke basis, voor Medische, Life Sciences en Hightech klanten. Technobis Crystallization Systems (TCS) is aanbieder van meetsystemen om de oplosbaarheid (kristallisatiepunt) van stoffen te meten. Integrated Photonic Sensing (IPS) is gespecialiseerd in onderzoek, ontwikkeling en productie van Integrated Photonic Sensing modules en systemen. Het bedrijf ontwikkelt en levert glasvezel meetsystemen en applicaties gebaseerd op eigen ontwikkelde beschermde technologie. Daarnaast is IPS een aanbieder van PIC (Photonic Integrated Circuits), het leveren van oplossingen om de optische chip te verbinden met de omgeving.

Over Active Capital Company

Active Capital Company is onafhankelijke hands-on investeringsmaatschappij met een focus op Nederlandse en Duitse MKB ondernemingen. ACC investeert in productiebedrijven, machinebouwers en technische groothandels/ distributeurs met omzet tussen de € 10m en € 100m. Door haar ondernemende en actieve aanpak, maximaliseert ACC de lange-termijn waarde van haar investeringen door het ondersteunen van managementteams in de hands-on realisatie van waarde vermeerderende projecten. ACC investeert op dit moment uit haar nieuwe Fonds IV wat gesloten zal worden op de maximale omvang van € 85m, beschikbaar gesteld door zowel institutionele beleggers als ondernemers.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics