Aalberts versterkt mechatronica-competentie met overname Duitse KML

0

Aalberts N.V. heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen van KML Linear Motion Technology GmbH en KML Precision Machining GmbH (KML), gevestigd in Wenen (Oostenrijk), met een jaaromzet van circa EUR 35 miljoen en 120 werknemers.

Andreas Wiedrich

KML levert geavanceerde mechatronische oplossingen voor lineaire en rotatieve hogesnelheidsbewegingen in complexe toepassingsgebieden. De systemen van KML worden voornamelijk gebruikt als integraal subsysteem van machines, waardoor een efficiënte productie met hoge prestaties in halfgeleiders mogelijk wordt.

Link magazine editie juni 2022 | jaargang 24 thema: Hoe slaan we de brug tussen de software- en de hardware-engineers? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

KML’s portfolio omvat voornamelijk op maat gemaakte oplossingen, precies afgestemd op de individuele behoeften van de klant, van ontwerp tot serieproductie. KML is partner vanaf de projectdefinitie en het ontwerp tot en met de engineering, fabricage en assemblage, inclusief training en aftersales service. Daarnaast biedt KML gestandaardiseerde lineaire motorsystemen en componenten.

KML en Aalberts zullen nauw samenwerken om de groei te stimuleren. Beide bedrijven kunnen gecombineerde mechatronica-oplossingen aanbieden aan bestaande key accounts en nieuwe klanten in de verschillende regio’s. Technologie zal tussen de bedrijven worden uitgewisseld om innovaties te stimuleren en verdere capaciteitsuitbreidingen zullen worden uitgevoerd. Andreas Wiedrich was in 1994 medeoprichter van KML. Samen met zijn managementteam zal hij beide ondernemingen blijven leiden en laten groeien.

De resultaten van KML zullen worden geconsolideerd na afronding van alle noodzakelijke formaliteiten. De overname zal direct bijdragen aan de winst per aandeel en zal worden gefinancierd uit kredietfaciliteiten.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.