UtrechtInc selecteert 4 nieuwe startups voor deelname aan het groeiprogramma

0

Deze maand selecteerde UtrechtInc 4 nieuwe startups voor deelname aan het groeiprogramma van 4 maanden. Hierin werken de ondernemers versneld aan hun product, team en marktverovering. Ze gaan in gesprek met 100 potentiële klanten en krijgen toegang tot financiering, mentors, kantoorfaciliteiten en masterclasses. Morgen is de laatste dag van hun Kick Off bij UtrechtInc. Startup Wheelsbnb: “Afgelopen 2 weken voelden als een enorme speelgoedwinkel. Met in de sessies allerlei dozen LEGO om te openen. Die bouwstenen gaan we nu zo efficiënt mogelijk inzetten voor ons meesterwerk.”

4 Nieuwe startups

Confy: Smartphone app die buurtbewoners onderling en met bezorgers verbindt. Om samen gemakkelijk, snel en goedkoop online bestellingen te kunnen ontvangen. Vriendelijk voor het milieu en kostenefficiënt voor alle bezorgers en webshops.

Founder: Hans Willemse heeft een achtergrond in retail, logistiek en IT. Zo was hij jarenlang CIO van Ahold Europe en werkte hij bij Capgemini als Vice President Transformation Consulting. Nu verbindt hij met zijn eigen Confy mensen met mobiele technologie slim aan elkaar om dagelijkse ‘problemen’ op te lossen.

SleepCare: Geautomatiseerde slaapcoach gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Met oefeningen uit gedragstherapie in een programma van 6 weken. De app leert gebruikers om beter te slapen, evalueert de voortgang en past zich aan op situaties.

Founders: Robbert Jan Beun is universitair docent bij het departement Informatica aan de Universiteit Utrecht en initieerde het SleepCare-project. Hij promoveerde in de taalkunde en is gespecialiseerd in mens-machine communicatie. Fiemke Griffioen is onderzoeker en ondernemer met een PhD in kunstmatige intelligentie en werkt sinds 2013 aan SleepCare.

Agenses: Biedt callcenters inzicht voor prestatieverbetering op zowel organisatieniveau als dat van medewerkers individueel. Met forecasting, scheduling en online training.

Founder: Paul Prijs heeft een zakelijke en technische achtergrond. Naast zijn bachelor in Marketing en Informatietechnologie studeerde hij een jaar in de Verenigde Staten. Hier ontdekte hij zijn interesse voor startups. Voordat Paul Agenses oprichtte, werkte hij als freelancer bij InShared, Spil Games en FashionChick.

Wheelsbnb: het Platform voor de (ver)huur en ruil van rolstoeltoegankelijke (privé)accommodaties. Het is een platform voor en door rolstoelgebruikers en daardoor biedt wheelsbnb op transparante wijze alleen relevante en betrouwbare accommodaties aan.

Founder: Willianne Bovens studeerde Bedrijfskunde en werkte via Sogeti als web-consultant bij o.a. Leaseplan en ING. Bij Staatsloterij was ze als Innovatie Manager verantwoordelijk voor productinnovaties. Nu prikkelt Williane met haar brainstormbureau bedrijven als Omniversum bij het vinden van innovatieve oplossingen en richt ze zich vol energie op Wheelsbnb.

Startkapitaal

De 4 startups hebben hun kantoor en werkplekken bij UtrechtInc en volgen een intensief programma. Hun voortgang en toekomstplannen presenteren zij begin juli 2017. Een onafhankelijk jury bepaalt dan of zij toegang krijgen tot het vervolgprogramma en financiering uit het Rabo Pre-seed Fund. Startups blijven dan gemiddeld nog 1,5 jaar bij UtrechtInc in huis.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.