18 november finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2021

0

De winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2021 wordt op 18 november bekend gemaakt.  De drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2021: De Verbinding uit Groningen, Lift-Tex Industrie BV uit Tolbert en Next Generation Shipyards (NGS) uit Lauwersoog. Tijdens de Nominatiebijeenkomst bij Noorderpoort in Delfzijl kwamen zij als beste uit de bus. 

Pitch-presentaties
De tien genomineerden hielden tijdens de nominatiebijeenkomst ieder een pitch van drie minuten voor de jury, het publiek in de zaal en via de livestream en voor de pers. Juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol daarover: “De pitches hebben bij mij voor opschudding gezorgd en werden duidelijk uitgevoerd door ras-presentatoren. We hebben als jury onder andere gekeken naar de oorsprong van de ondernemingen en hoe ze hun boodschap weten uit te dragen. Deze drie finalisten zijn geselecteerd omdat ze financieel gezond zijn, een uniek product of proces hebben, toekomstbestendig ondernemen én getuigen van een echt Gronings karakter.”

De Verbinding BV
Bij De Verbinding uit Groningen draait alles om de medewerkers. Toine van Bijsterveldt  begon in 2007 met het bedrijf nadat zijn zoon, die doof is, moeite had met het vinden van een baan. Nu, 14 jaar later, telt het bedrijf 33 medewerkers. Meer dan de helft van hen is doof en gebarentaal is dan ook de voertaal op de werkvloer. “Aan marketing hoeven we niets te doen. Het waait hier vanzelf binnen”, zegt Van Bijsterveldt lachend. “Natuurlijk hebben onze afnemers sympathie voor het sociale concept van De Verbinding, maar het gaat hier wel om de bouwwereld en dat is beslist geen softe club. Net als alle andere bedrijven moeten we het gewoon hebben van onze kwaliteit, onze prijs en leverbetrouwbaarheid. En die zijn dik in orde!”

Link magazine editie oktober/november thema 2021: Data is key hoe kan het mkb daar winst mee maken? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Lift-Tex Industrie BV
Bij Lift-Tex in Tolbert maken ze van hoogwaardig synthetisch garen enorm sterke hijsstroppen. De sterkste kan meer dan 2.500.000 kilo hijsen! Dit maakt het product uitermate interessant voor windmolenbouwers. Maar ook de ruimtevaart kent de bijzondere kwaliteiten van de Lift-Tex-producten, net als de auto-industrie en  defensieorganisaties. Veelal illustere klanten uit technologische, innovatieve industrieën waarvan directeur Luuk Calboo de namen niet mag prijsgeven. “Er werken momenteel 45 mensen bij Lift-Tex. Om aan de vraag te kunnen voldoen bouwen we een nieuwe bedrijfshal en creëren we werkplekken voor nog eens 35 mensen.”

Next Generation Shipyards
Ook bij Next Generation Shipyards (NGS) wil men het steeds beter doen. ‘Wij bouwen schepen vóór en ván een volgende generatie’ luidt het motto. Het gaat veelal om specialistische werkschepen en schepen die varen op fossielvrije brandstof. Tegenwoordig bouwt men zelfs schepen die op waterstof varen, zoals het beroemde schip de Ecolution van wijlen astronaut Wubbo Ockels. Directeur Albert Keizer: “Onze kracht schuilt in onze mensen. Zij hebben enorm veel vakkennis en ervaring. NGS telt 60 medewerkers, waarvan 15 flexkrachten. Doordat we alles slim in elkaar laten grijpen, kunnen we zelfs concurreren met landen als Vietnam en China!”

Volg de prijsuitreiking via de livestream op 18 november tussen 20.00-2100 uur

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics