Micronit, Axxicon en Helvoet bieden gezamelijk kunststof microfluidic technologie van wereldklasse

0

Sinds oktober 2017 werken Micronit, Axxicon en Helvoet samen op het gebied van ontwikkeling en produktie van kunststof microfluidic producten ten behoeve van de sterk groeiende wereldwijde vraag hiernaar. De sterke groei wordt vooral bepaald door nieuwe snelle en nauwkeurige diagnose systemen die momenteel worden ontwikkeld en op de medische markt komen. Tegelijkertijd is er behoefte aan nieuwe tests voor controle van waterkwaliteit, voor milieu tests en voor snelle en betrouwbare controles in de productie van voedingsmiddelen. Hiervoor zijn test cassettes nodig waarbij kunststof veelal de beste keuze is.

Micronit, opgericht in 1999, is een vooraanstaand bedrijf in innovatieve lab-on-a-chip en MEMS producten, gebruikmakend van micro- en nanotechnologie in glas, silicium, kunststof of hybride combinaties.

Axxicon heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling een aanmaak van matrijzen en spuitgietprocessen voor de realisatie van micro- en nanostructuren gecombineerd met optische specificaties.

Helvoet, opgericht in 1939, is wereldwijd bekend voor haar kennis van het in hoog volume produceren van precisie onderdelen uit kunststof en rubber in schone omgeving en met de hoogste medische kwaliteit.

Door samen te werken bieden de drie bedrijven een unieke combinatie met knowhow en ondersteuning over de volledige microfluidische waardeketen. Deze bestaat uit een volledig design centrum, diverse methoden voor de aanmaak van prototypes en de productie van
valideringsproducten op basis van schaalbare technologiën en processen voor betrouwbare serieproductie. Samen hebben de drie bedrijven meer dan 700 medewerkers verdeeld over diverse locaties. De bedrijven zijn onafhankelijk maar bieden tegelijkertijd hun microfluidic klanten één contact en een sterk project management met klantgerichte instelling aan.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics