HARTING Technology Group ontvangt Railsponsible CSR Award van European Rail Industry

0

De HARTING Technology Group heeft de Railsponsible CSR Award in ontvangst genomen, tijdens het Deutsche Bahn Railway Forum in Berlijn. “HARTING zet zich al 20 jaar in voor duurzaamheid en is een pionier op het gebied van milieubeheer. We kunnen op de producten en diensten van HARTING vertrouwen – niet in de laatste plaats vanwege hun extern geauditeerde managementsysteem voor maatschappelijk verantwoord ondernemen”, aldus Uwe Günther – CPO van Deutsche Bahn AG en voorzitter van Railsponsible. Dr. Richard Lutz, directievoorzitter van Deutsche Bahn benadrukte het belang van een duurzame toeleveringsketen voor Deutsche Bahn.

Philip Harting, directievoorzitter van HARTING, zei in zijn dankwoord dat zijn grootvader Wilhelm Harting – die zelf spoorwegingenieur was – trots zou zijn geweest op deze prijs. De CEO benadrukte dat de Railsponsible CSR Award zowel een verplichting als een aanmoediging betekent.

De keuze is gemaakt door een interdisciplinaire jury van Railsponsible, het Europese duurzaamheidsinitiatief vanuit de spoorvoertuigenindustrie. Dit initiatief heeft zichzelf ten doel gesteld om sociale en ecologische normen en eerlijke concurrentiepraktijken toe te passen in alle schakels van de toeleveringsketen. De leden van Railsponsible gebruikte een tool om de prestaties van leveranciers op het gebied van duurzaamheid te kunnen beoordelen.

De transportmarkt is een van de belangrijkste markten voor de HARTING Technology Group. Eén van HARTING’s recente digitaliseringsoplossingen voor de spoorwegsector is draadloze temperatuurbewaking met RFID.

HARTING levert verbindingstechniek voor de overdracht van gegevens, stroom en signalen. Spoorvoertuigen zijn tegenwoordig modulair – als oplossing voor de enorme tijdsdruk en economische druk die exploitanten en fabrikanten ondervinden. HARTING zet in op deze ontwikkeling met connectoren die modulaire opbouw mogelijk maken. Of het nu gaat om remmen, bescherming van treinen, toezicht en passagiersinformatiesystemen, of om robuuste aandrijfkoppelingen – HARTING heeft de juiste oplossing.

Over HARTING

De HARTING Technology Group is wereldwijd een toonaangevende leverancier van industriële connectortechnologie voor data, signaal en power met 13 productielocaties en vestigingen in 43 landen. Het bedrijf produceert ook kassasystemen voor de detailhandel, elektromagnetische actuatoren voor gebruik in de autoproductie en industriële series, oplaadtechnologie en kabels voor elektronische voertuigen, evenals hardware en software voor klanten en toepassingen in de automatiseringstechnologie, robotica en vervoerstechniek. In het boekjaar 2015/16 genereerden de circa 4.300 medewerkers een omzet van € 586 miljoen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics