Eerste ronde DISCA’17: lof voor én kritiek op partners

0

Weer meer nominaties, maar nog te veel onthoudingen voor DISCA’17

Zo’n 260 leveranciers en ruim 240 uitbesteders, met onder hen tal van nieuwkomers, zijn deze zomer genomineerd voor de Best Knowledge en Best Logistics Supplier Awards en de Best Customer Award van Link Magazine DISCA’17. De animo om te nomineren is ook dit jaar toegenomen, wat veel zegt over het nog altijd stijgende prestige van de prijzen. Uit reacties blijkt echter ook dat de samenwerking tussen uitbesteders en toeleveranciers dikwijls nog beter kan. De komende maanden volgt een nadere selectie. De winnaars krijgen hun onderscheiding op 23 november, in aansluiting op de talkshow ‘Produceren én pionieren onder één dak’ met internationaal opererende topondernemers.

Onderscheidend aan de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards (DISCA) is dat bedrijven geen enkele invloed kunnen uitoefenen op hun nominatie dan door zich gedurende het jaar te gedragen als een voorbeeldige partner. Als een supplier die zich proactief opstelt om voortdurend te werken aan de verbetering van zijn product- en productietechnologie, aan zijn leverbetrouwbaarheid en aan de verlaging van zijn kostprijs en doorlooptijd. Of als een klant die zijn toeleveranciers de ruimte geeft om hun sterktes tot hun recht te laten komen, die gericht is op een gelijkwaardige langetermijnsamenwerking en die risico’s en opbrengsten open en eerlijk deelt. Dergelijk gedrag resulteert in een plek in de eerste ronde.

Daarin zijn in totaal 260 toeleveranciers genomineerd, in twee categorieën: 119 voor best knowledge supplier en 141 voor best logistics supplier. Daaronder negentien bedrijven die in beide categorieën nominaties kregen. Daarnaast werden er maar liefst 243 beste klanten genomineerd. In totaal ruim 500 nominaties! Wederom meer dan vorig jaar. Deze stijging kan verklaard worden uit het almaar toenemende prestige van de awards, waardoor ze aan waarde winnen. En dan gaat het niet alleen om emotionele waarde. Uit eerdere interviews met winnaars bleek dat het winnen van een prijs aantoonbaar voor (forse) omzetstijging zorgt.

Partners van DISCA’17 zijn ING, ISAH en Link magazine

Aanmelden voor Disca 2017: disca@Linkmagazine.nl

Wilt uw weten of u genomineerd bent, vraag september editie van Link magazine op bij: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics