Promotieonderzoek Arjen Wierikx: Circulariteit meetbaar maken

0

Wij zijn Astrid, Jop en Brent, drie gemotiveerde studenten van de Hogeschool Utrecht, die op dit moment de minor Business Information Management volgen. Het project dat wij gestart zijn, is onderdeel van het promotieonderzoek van Arjen Wierikx dat hij vanuit de Hogeschool Utrecht en de Technische Universiteit Eindhoven uitvoert. Zijn onderzoek gaat over het meetbaar maken van circulaire prestaties en de invloed van digitale technologie daarop. Wij gaan een bijdrage leveren aan dit promotieonderzoek door een eerste versie te ontwikkelen van een Circulair Volwassenheid Model (CVM). Met dit model kunnen eenvoudig circulaire prestaties gemeten worden. Als onderdeel van de ontwikkeling van dit model is deze enquête opgesteld. Met de resultaten van deze enquête willen we een eerste indruk krijgen van hoe het zit met het meten van circulaire prestatie en/of volwassenheid. Onder andere aan de hand van de data uit de enquête kan het model worden opgezet.

Slim Circulair / Smart Circular gaat over de inzet van digitale technologie om de circulaire volwassenheid van bedrijven te kunnen laten groeien. Het goed meetbaar kunnen maken van circulariteit op een bedrijfsniveau is daarbij essentieel.

blank

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Net zoals je winst en verlies binnen een onderneming in valuta kunt uitdrukken, zo zou je ook je mate van circulariteit willen rapporteren. In 2050 immers zijn we (als we onze regeringsleiders mogen geloven) allemaal voor 100% circulair (whatever that may be).

Ik ben Arjen Wierikx, PhD student, docent / trainer en adviseur, verbonden aan de Hogeschool Utrecht en Technische Universiteit Eindhoven. In 2021 heeft het College van Bestuur van de Hogeschool Utrecht mij de ruimte gegeven gedurende 4 jaar voor 3 dagen per week te werken aan mijn promotieonderzoek. Daarnaast verzorg ik onderwijs bij de Bachelor Logistics Management, de Master Data Driven Business, doe ik onderzoek bij het Lectoraat Proces Innovatie & Informatiesystemen.

Slim Circulair is de werktitel van dit onderzoek. Deze website is een vertaling van onderzoeksresultaten naar materiaal dat bruikbaar is voor collega onderzoekers, studenten, zowel bachelor als master, vertegenwoordigers van bedrijven en eigenlijk iedereen die net als ik een allergie heeft voor verspilling en zoekende is wat daar aan te doen….

Invullen van deze enquête duurt niet meer dan 5-10 minuten. De gegeven antwoorden zijn vertrouwelijk. De resultaten zijn eind januari 2023 beschikbaar. Graag uw medewerking aan ons onderzoek.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics