Na een recordverkoop van 636 miljard dollar in 2022 zal de verkoop van halfgeleiders naar verwachting met 5% dalen in 2023.

0

De totale verkoop van halfgeleiders omvat de gecombineerde verkoop van IC’s, opto-elektronica, sensoren en actuatoren, en discrete componenten (O-S-D). Na een stijging met 25% tot 614,7 miljard dollar in 2021 zal de wereldwijde verkoop van halfgeleiders in 2022 naar verwachting met 3% stijgen en dit jaar een nieuw recordniveau van 636,0 miljard dollar bereiken.

De ongunstige omstandigheden die de verkoop van halfgeleiders in de tweede helft van 2022 belemmerden, zullen naar verwachting aanhouden in de eerste helft van volgend jaar. Een wereldeconomie die door een recessie worstelt, een zwakke vraag naar nieuwe bedrijfs- en pc’s en smartphones, hoge voorraadniveaus voor chips en aanhoudende zwakte op de markt voor geheugen-IC’s zullen de totale verkoop van halfgeleiders volgend jaar naar verwachting met -5% doen dalen. De totale verkoop van IC’s zal naar verwachting met 6% dalen, terwijl de gecombineerde verkoop van O-S-D-apparaten naar verwachting licht zal stijgen.

blank

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Na het cyclische dieptejaar in 2023 zal de verkoop van halfgeleiders volgens IC Insights opveren met drie jaren van veel sterkere groei. Tegen het einde van de prognoseperiode in 2026 zal de verkoop van halfgeleiders naar verwachting stijgen tot 843,6 miljard dollar, wat neerkomt op een CAGR van 6,5%.

In 2022 zullen vier grote halfgeleiderproductcategorieën naar verwachting een solide dubbelcijferige omzetgroei boeken. De segmenten microcomponenten en opto-elektronica zullen naar verwachting met enkele cijfers groeien. Alleen de zeer cyclische geheugenmarkt zal naar verwachting een daling -17% – te zien geven, wat de totale groei van de IC- en halfgeleidermarkt dit jaar zal drukken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics