Geslaagde eerste Link Wieler Clinic

0
blank

Marcel van Oirschot, Fox IT en Ron Willems Sioux. Link Fietsclinic Foto © Sam Rentmeester

De lente stond weliswaar op de kalender, maar het was nog knap fris tijdens de eerste Link Wieler Clinic. Tien relaties van Link Magazine verzamelden zich op vrijdagmiddag 23 maart in de voetbalkantine van Vlijmense Boys waar ze werden ontvangen door de Stichting Wielerwereld. Na wat tips over ‘veilig fietsen in het peloton’ – ‘niet plots op de trappers gaan staan’ – ging het gezelschap onder leiding van Piet Kuijs (oud bondscoach KNWU en scout van RABO-Wielerploeg) op pad voor een toertocht door Vlijmen en vestingstadje Heusden en omgeving van zo’n veertig kilometer. Belangrijkste gespreksonderwerp onderweg: fietsen. Afgesloten werd met een heuse tijdrit over het lokale wielerparkoers De Heuvelen, die Ron Willems van Sioux op zijn naam schreef.

blank

Miel Timmers VDL Groep, Link Fietsclinic Foto © Sam Rentmeester .

Na het douchen volgde er in de Boys-kantine een programma met een voordracht van de communicatiemaan Kim Edwards van het Japanse Shimano die onder andere inging op de recente vestiging van fabrikant van fiets-, roei- en vissport-accessoires op de HighTech Campus in Eindhoven en de lopende ontwikkeling van ‘slimme wielerkleding’, vol met sensoren, die onder andere moet zorgen voor een optimale training. Daarna was het podium voor Rob Barthels (KNWU-erkend wielerarts) die zijn verhaal wijdde aan ‘overtraindheid’ en wat de signalen daarvan zijn. De clinic werd besloten met eenvoudig diner met op het menu een klassiek wielergerecht: pasta.

blank

Marcel van de Sande Cortexon Link Fietsclinic Foto © Sam Rentmeester .

Deelnemers aan de eerste Link Wieler Clinic waren Rob Geilleit (IPL), Marcel van de Sande en Rob Wijnbergen (Cortexon), Miel Timmers (VDL Groep), Dennis van Dijk (Nijdra), Marcel van Oirschot (Fox-IT), Ron Willems (Sioux), Martin van Zaalen (Link Magazine), Aad Derwort (Primo Studio) en Sam Rentmeester (fotograaf). Gastvrouw en -heren waren Mireille en John van Ginkel (uitgevers van Link Magazine) en vertegenwoordigers van de Stichting Wielerwereld.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics