Viroteq.ai wint virtual stacking challenge op ICRA 2023 in Londen.

0

Gisteren, op de International Conference on Robotics and Automation (ICRA) in Londenheeft Viroteq de virtuele stacking challenge van Vanderlande en Fraunhofer Institute gewonnen met hun AI-oplossing die de stapel- en verpakkingsprocessen met onbekende pakketten van gemengde grootte 

De uitdaging werd uitgezet door Vanderlande, een leverancier van logistieke oplossingen voor het segment Airports, Parcel en Warehousing, om het bewustzijn te vergroten voor het onderwerp van oplossingen voor het stapelen en laden van pakketten in een sector die worstelt met hoge niveaus van personeelstekorten. Vooral voor de logistieke stapel- en laadprocessen, waar handmatig werk fysiek zwaar is, staat de industrie te springen om oplossingen die deze processen kunnen automatiseren. Met de toename van pakketvariëteiten en procesflexibiliteitsvereisten in de sector is de technische complexiteit van geautomatiseerde stapel- en verpakkingsoplossingen zeer hoog. 

Met de aanmelding van 39 deelnemers van over de hele wereld won Viroteq zowel de harde (cash) als de zachte (gezamenlijke innovatie) prijs voor alle drie de opgezette stapel- en verpakkingskoffers, waarbij verschillende logistieke pakketstapelingsprocessen werden gesimuleerd. Door hun StackrBrain AI-technologie toe te passen die in de kern van hun RobotStackr-oplossingen draait, optimaliseerde Viroteq de volumetrische vulsnelheid en was het in staat om stapels met hoge stabiliteit te creëren, zodat pakketten in echte situaties niet worden beschadigd tijdens transport.  

De winst van de stacking challenge komt in een week waarin Viroteq ook officieel zijn RobotStackr product lanceerde. De StackrBrain-technologie die in de challenge wordt toegepast, vormt ook de basis van de RobotStackr, waarmee gebruikers de complexe AI-modellen efficiënt kunnen toepassen binnen flexibele stapel- en verpakkingsprocessen.

Stijn de Looijer, Technology Owner Robotic Automation bij Vanderlande: “Viroteq is in staat om stabiele stacks te bouwen en een indrukwekkend hoge fill rate te behalen en wordt daarom uitgeroepen tot winnaar van deze challenge. We kijken ernaar uit om de technologische en marktgereedheid van deze oplossing verder te onderzoeken en te introduceren in onze logistieke operatie”.

Evert van Galen, CEO en mede-oprichter van Viroteq: “We zijn erg trots dat we deze internationale uitdaging hebben gewonnen, wat een mooie beloning is voor al het harde werk van ons team. Sinds de start van Viroteq, toen we dit enorme maar complexe probleem rond logistieke gemengde stapel- en verpakkingstaken opmerkten, hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van onze nieuw gelanceerde RobotStackr AI-oplossing om de automatiseringsprestaties in deze processen aanzienlijk te verbeteren. Het winnen van deze uitdaging bewijst dat we tot de best presterende oplossingen ter wereld behoren en we kijken ernaar uit om samen met industriële innovatieleiders zoals VanderLande de wereldwijde stapelprocessen verder te optimaliseren”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics