TECHCET: Procesmaterialen lopen voorop in 2024 met 7% CAGR tot 2028 te midden van wereldwijde uitdagingen

0

TECHCET – het adviesbureau voor elektronische materialen dat informatie over de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen verstrekt – het adviesbureau voor elektronische materialen dat informatie over de toeleveringsketen van halfgeleidermaterialen levert – voorspelt een opleving van de wereldwijde markt voor materialen voor de productie van halfgeleiderchips in 2024. Na een daling van 12% op jaarbasis in 2023 als gevolg van een trage industrie en voorraadcorrectie, wordt verwacht dat de inkomsten voor totale materialen in 2024 met 3-4% zullen groeien naarmate de omstandigheden verbeteren.

Link magazine september 2024. Thema: Elektrificatie/waterstof.
Vraag exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

TECHCET verwacht een CAGR van 5,6% van 2023 tot 2028, met een totale omzet van meer dan $ 84 miljard USD in 2028. In 2024 zal front-end “Process Materials” het herstel leiden met een groei van bijna 7% in 2023 en een CAGR van 7% tot 2028. Van alle procesmaterialen die door TECHCET worden gevolgd, heeft ALD/CVD de sterkste groei, met een omzetstijging van meer dan 15%, gevolgd door Specialty en Bulk Gases met een groei van meer dan 9% in 2024/2023. Verpakkingsmaterialen en verbruiksartikelen voor apparatuur zullen naar verwachting een gematigd groeipercentage van ~5% hebben. Het wafersegment zal naar verwachting ~5% dalen als gevolg van voorraadcorrectie en vertraging van de vraag naar consumentenelektronica en pc’s, maar zou in 2025 sterk moeten herstellen.

De markt van 2024 wordt geplaagd door geopolitieke spanningen, met name tussen de VS en China, met strengere exportcontroles op technologie, bepaalde materialen en apparatuur voor de productie van halfgeleiders. Ondanks deze en andere wereldwijde spanningen vertoont de halfgeleidermarkt tekenen van gemengd herstel van de neergang van 2023, gedreven door een hausse in AI-gerelateerde vraag en de uitbouw van datacenters. Gelukkig is de overtollige chipvoorraad aan het afbouwen en stabiliseert de vraag. De sectoren consumentenelektronica, pc’s en auto’s blijven het echter moeilijk hebben, waardoor de totale marktgroei op een bescheiden niveau blijft.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verified by ExactMetrics