Hugo da Silva nieuwe CEO van Morphotonics, wereldleider op het gebied van nano-imprinttechnologie.

0
Morphotonics, een wereldleider op het gebied van nano-imprinttechnologie voor grote oppervlakken, kondigt met trots de benoeming aan van Hugo da Silva als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Met meer dan 20 jaar ervaring in geavanceerde materialen, productie en commercialisering van hightechindustrieën, brengt Hugo een schat aan kennis en leiderschap mee om Morphotonics door de volgende fase van groei en innovatie te leiden.

Voordat hij bij Morphotonics in dienst trad, bekleedde Hugo meerdere leidinggevende functies bij toonaangevende technologie- en materiaalbedrijven, waaronder zijn recente functie als VP Strategy & Corporate Development bij Stratasys. Zijn strategische visie en branche-expertise zullen een belangrijke rol spelen bij het versnellen van de missie van Morphotonics om toepassingen zoals AR, slimme brillen en glasvrije 3D-schermen mogelijk te maken met zijn baanbrekende Roll-to-Plate (R2P) nanoimprint-technologie en apparatuuroplossingen voor grote oppervlakken.

“Ik ben vereerd om Morphotonics te leiden op zo’n cruciaal moment in zijn reis”, zegt Hugo da Silva, CEO van Morphotonics. “Het bedrijf heeft zich gevestigd als een innovator in de sector en ik ben verheugd om samen te werken met ons getalenteerde team en partners om nieuwe groeimogelijkheden te ontsluiten en tegelijkertijd waarde te blijven leveren aan onze klanten over de hele wereld.”

Link magazine september 2024. Thema: Elektrificatie/waterstof.
Vraag exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

De benoeming van Hugo volgt op de recente afronding van Morphotonics’ succesvolle Series B-financieringsronde van €10+ miljoen, geleid door BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en Innovation Industries, met steun van 3M. Deze financiering zal verdere uitbreiding stimuleren en nano-imprinting op grote oppervlakken verstevigen als een standaard in de productie van display-optica, terwijl de relaties van het bedrijf met zijn groeiende wereldwijde klantenbestand worden versterkt.

“We zijn verheugd om Hugo te verwelkomen in de Morphotonics-familie. Zijn uitgebreide ervaring in het leiden van wereldwijde teams en het stimuleren van innovatie in hightechindustrieën sluit perfect aan bij onze visie voor de toekomst”, aldus Jan Matthijs ter Meulen, medeoprichter en CTO van Morphotonics. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Hugo, klanten te helpen de Morphotonics-technologie toe te passen om hun state-of-the-art producten te maken en de technologieën te ontwikkelen die nodig zijn om aan toekomstige marktbehoeften te voldoen.”

De investeerders van Morphotonics deelden het enthousiasme van Jan Matthijs en kijken uit naar het leiderschap van Hugo. Mark Copman, Senior Vice President van 3M New Growth Ventures, sprak namens de investeerders van Morphotonics zijn vertrouwen uit in het vermogen van Hugo om bedrijfsresultaten te stimuleren door het leiderschap van Morphotonics op het gebied van nanoimprinting-technologie.

“De benoeming van Hugo markeert een nieuw en spannend hoofdstuk voor Morphotonics. Zijn bewezen staat van dienst in het opschalen van bedrijven, gecombineerd met zijn diepgaande kennis van de sector van productieapparatuur, maakt hem de ideale leider om het bedrijf naar de volgende groeifase te stuwen. We kijken ernaar uit om nauw met Hugo samen te werken terwijl Morphotonics de grenzen van nano-imprinting-technologie met een groot oppervlak blijft verleggen.”

Morphotonics loopt voorop in de snelgroeiende markt voor nano-imprinttechnologie met een groot oppervlak. De R2P-technologie stimuleert innovaties in verschillende sectoren, waaronder glasvrije 3D-displays, Augmented Reality (AR) slimme brillen en geavanceerde oplossingen voor het verpakken van halfgeleiders en biotechnologie. Wereldwijde marktleiders maken steeds vaker gebruik van de oplossingen van Morphotonics om de prestaties te verbeteren, de kosten te verlagen en de volgende generatie toepassingen mogelijk te maken.

Morphotonics is de toonaangevende wereldwijde leverancier van nano-imprinttechnologie voor grote oppervlakken, die een revolutie teweegbrengt in de productie van geavanceerde producten. De technologie van Morphotonics is gebaseerd op lithografie, wat betekent dat de machine nauwkeurig complexe structuren, zoals lenzen of prisma’s, kan toevoegen aan substraten zoals glas of folies – om elke optiek te produceren, voor elk scherm, op elk formaat. De eindproducten omvatten 3D-displays, smartphones met antireflectieschermen en een langere batterijduur, evenals augmented reality-brillen. Morphotonics, gevestigd in de Brainport-regio Eindhoven, Nederland, bedient toonaangevende klanten in Europa, de Verenigde Staten en Azië die zijn innovatieve nano-imprint-technologie voor grote oppervlakken hebben toegepast.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics