Bijna elke zichzelf respecterende organisatie heeft in ieder geval kunstmatige intelligentie op de agenda staan. Velen hebben al projecten gestart met slimme software. Omdat links en rechts proeftuinen worden ingericht, krijgen we steeds meer inzicht in dit eerder onontgonnen vakgebied.
AI bijna ingeburgerd
De grote doorbraak van AI kan elk moment plaatsvinden. Binnenkort zal het gebruik van kunstmatige intelligentie net zo gewoon zijn als iets googelen. Uit dit onderzoeksrapport van Kennisportal.com (een platform waar de betrokken partners onafhankelijk en op eigen titel informatie ter beschikking stellen) en SAS (ontwikkelaar en leverancier van data-analyse software) blijkt dat 72% van de bevraagde organisaties AI al inzet of bezig is deze technologie uit te rollen. De hamvraag is natuurlijk: zorgen de slimme computermodellen ook daadwerkelijk voor succes?
Succes van AI afhankelijk van succes van analytics
Zonder graan geen brood en zonder analytics geen succes met AI. De overgrote meerderheid van de respondenten denkt er zo over. Want met AI zijn enorme hoeveelheden data slimmer te doorzoeken om sneller zakelijke beslissingen te nemen. De onderzoekers interviewden professionals die al succes hadden behaald met hun AI-projecten. Bijna 80% geeft aan dat analytics een voorname rol speelt bij kunstmatige intelligentie. Degene die nog geen profijt hadden gehaald uit hun AI-projecten vindt slechts 14% dat analytics de basis vormt voor succes.
Deskundigen aan het woord
Het mag misschien geen verrassing zijn dat de kenners denken dat AI een grote impact gaat hebben op allerlei aspecten van ons leven en ons werk in het bijzonder. Wat vinden de 305 bevraagde experts van de rol van de mens in de AI-realiteit? Gaat AI ons werk uit handen nemen waardoor banen verdwijnen of wint iedereen? Wat de rol van ethiek is en talloze andere vragen worden beantwoord door experts in AI Momentum, Maturity & Models for Success.